Pozor, popoldne možne nevihte, ni izključena toča

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Agencija RS za okolje je za območje celotne države za danes med 12. in 24. uro razglasila rumeni alarm zaradi možnosti nastanka neviht.
Oglej si celoten članek

Nevihte se bodo sprva začele pojavljati na območju Alp in Pohorja, v drugi polovici dneva pa v večjem delu države. Plohe in nevihte se bodo pomikale zelo počasi, napoveduje vremenski portal Neurje.si. "Lokalno lahko kje nastane kakšna stacionarnejša nevihta z močnejšim, dolgotrajnejšim nalivom, sunki nevihtnega piša in manjšo točo ali sodro. Ozračje se bo do večera povsod umirilo, padavine pa bodo ponehale," podrobneje opisujejo današnje vremensko dogajanje. 

Foto: Neurje.si vreme nevihte

V torek bo več sonca, verjetnost padavin pa bo manjša, pravijo na agenciji za okolje. Popoldanske plohe ali nevihte bodo možne v popoldanskem času v hribovitem svetu. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 11 stopinj, najvišje dnevne pa od 21 do 26 stopinj Celzija. 

V sredo in v četrtek bo pretežno jasno in še nekoliko topleje. Pihal bo jugozahodni veter. 

Srednjeročna napoved Takšno naj bi bilo letošnje poletje

Foto: Arso vreme nevihte

Od 13. do 18. maja bodo naši kraji pod vplivom območja visokega zračnega tlaka. V petek in nedeljo popoldne nas bosta predvidoma prešli vremenski motnji. Oba dneva bo dopoldne še suho, popoldne in zvečer pa bodo v notranjosti Slovenije pogoste plohe in nevihte. 
V soboto ter od ponedeljka do srede bo povečini sončno, temperature se bodo gibale med 20 in 25 stopinjami Celzija. 

dezurni@styria-media.si
 
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:08 9. Maj 2022.

    panicarji pokvarjeni do amena

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.