Slovenija
4153 ogledov

Pozor, popoldne možne nevihte, ni izključena toča

vreme dež nevihta ploha sodra toča Profimedia
Agencija RS za okolje je za območje celotne države za danes med 12. in 24. uro razglasila rumeni alarm zaradi možnosti nastanka neviht.

Nevihte se bodo sprva začele pojavljati na območju Alp in Pohorja, v drugi polovici dneva pa v večjem delu države. Plohe in nevihte se bodo pomikale zelo počasi, napoveduje vremenski portal Neurje.si. "Lokalno lahko kje nastane kakšna stacionarnejša nevihta z močnejšim, dolgotrajnejšim nalivom, sunki nevihtnega piša in manjšo točo ali sodro. Ozračje se bo do večera povsod umirilo, padavine pa bodo ponehale," podrobneje opisujejo današnje vremensko dogajanje. 

vreme nevihte | Avtor: Neurje.si Neurje.si

V torek bo več sonca, verjetnost padavin pa bo manjša, pravijo na agenciji za okolje. Popoldanske plohe ali nevihte bodo možne v popoldanskem času v hribovitem svetu. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 11 stopinj, najvišje dnevne pa od 21 do 26 stopinj Celzija. 

V sredo in v četrtek bo pretežno jasno in še nekoliko topleje. Pihal bo jugozahodni veter. 

Sonce Srednjeročna napoved Slovenija Takšno naj bi bilo letošnje poletje

vreme nevihte | Avtor: Arso Arso

Od 13. do 18. maja bodo naši kraji pod vplivom območja visokega zračnega tlaka. V petek in nedeljo popoldne nas bosta predvidoma prešli vremenski motnji. Oba dneva bo dopoldne še suho, popoldne in zvečer pa bodo v notranjosti Slovenije pogoste plohe in nevihte. 
V soboto ter od ponedeljka do srede bo povečini sončno, temperature se bodo gibale med 20 in 25 stopinjami Celzija. 

dezurni@styria-media.si
 
 

Komentarjev 1
  • molka 17:08 09.maj 2022.

    panicarji pokvarjeni do amena

Sorodne novice