Pozor, spet toča

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ponekod po državi se že pojavljajo plohe in nevihte, spremlja jih tudi toča.
Oglej si celoten članek

Delno jasno popoldne s spremenljivo oblačnostjo. Ponekod po državi se že pojavljajo plohe in nevihte, krajevno se pojavlja tudi toča.

xxx

Gibanje padavin spremljajte na spodnji povezavi:

Vreme Radarska slika padavin

Arso napoveduje, da bo ponoči na severovzhodu Slovenije oblačno s plohami in nevihtami, nekaj dežja bo proti jutru seglo tudi do osrednjih krajev. Na zahodu bo deloma jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 13, ob morju okoli 16 stopinj Celzija.

"Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bodo še krajevne padavine, deloma plohe in posamezne nevihte. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 23, na Primorskem do 26 stopinj," napovedujejo vremenoslovci na Arsu.

Dodajajo, da bo v soboto povečini sončno z nekaj popoldanskimi plohami in kakšno nevihto. V nedeljo bo predvidoma več oblačnosti, predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastale krajevne plohe in nevihte.

Od 14. do 19. maja

"V prvi polovici tedna se bo nad srednjo Evropo in severnim Sredozemljem zadrževalo ciklonsko območje, v drugi polovici tedna pa se bo iznad zahodne Evrope proti Alpam razširilo območje visokega zračnega tlaka," vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu.

Od ponedeljka do srede bo nestanovitno z pogostimi padavinami, tudi nekoliko hladneje bo. Od četrtka naprej bo spet več sonca, verjetnost dežja pa bo manjša. Postopno bo spet topleje.

Foto: Arso Vreme

Napoved Vremenska prognoza za mesec maj

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.