Slovenija
25745 ogledov

Pozor, spet toča

Nevihtni oblaki. Shutterstock
Ponekod po državi se že pojavljajo plohe in nevihte, spremlja jih tudi toča.

Delno jasno popoldne s spremenljivo oblačnostjo. Ponekod po državi se že pojavljajo plohe in nevihte, krajevno se pojavlja tudi toča.

Gibanje padavin spremljajte na spodnji povezavi:

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

Arso napoveduje, da bo ponoči na severovzhodu Slovenije oblačno s plohami in nevihtami, nekaj dežja bo proti jutru seglo tudi do osrednjih krajev. Na zahodu bo deloma jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 13, ob morju okoli 16 stopinj Celzija.

"Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bodo še krajevne padavine, deloma plohe in posamezne nevihte. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 23, na Primorskem do 26 stopinj," napovedujejo vremenoslovci na Arsu.

Dodajajo, da bo v soboto povečini sončno z nekaj popoldanskimi plohami in kakšno nevihto. V nedeljo bo predvidoma več oblačnosti, predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastale krajevne plohe in nevihte.

Od 14. do 19. maja

"V prvi polovici tedna se bo nad srednjo Evropo in severnim Sredozemljem zadrževalo ciklonsko območje, v drugi polovici tedna pa se bo iznad zahodne Evrope proti Alpam razširilo območje visokega zračnega tlaka," vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu.

Od ponedeljka do srede bo nestanovitno z pogostimi padavinami, tudi nekoliko hladneje bo. Od četrtka naprej bo spet več sonca, verjetnost dežja pa bo manjša. Postopno bo spet topleje.

Vreme | Avtor: Arso Arso

Pomlad Napoved Slovenija Vremenska prognoza za mesec maj

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.