Praznična Ljubljana: Rekreativci in prenovljena Slovenska

Foto: Saša Despot PST Foto: Saša Despot PST Foto: Saša Despot PST Foto: Saša Despot PST Foto: Saša Despot PST Foto: Saša Despot PST Foto: Saša Despot PST Foto: Saša Despot PST Foto: Saša Despot PST Foto: Saša Despot PST Foto: Saša Despot PST Foto: Saša Despot PST Foto: Saša Despot PST Foto: Saša Despot PST Foto: Saša Despot PST Foto: Saša Despot PST
Pestra ljubljanska sobota pred ponedeljkovim občinskim praznikom. V prestolnici številni pohodniki in tekači, za promet so odprli obnovljeni južni del Slovenske ceste.
Oglej si celoten članek

Južni del Slovenske ceste je bil zaprt od lanskega avgusta, na občini pa so načrtovali, da bodo z deli končali do konec aprila. Načrte jim je prekrižal spomladanski sneg, odprtje omenjenega dela prometnice pa bo tako sovpadal z odprtjem novega odseka Ceste Dolomitskega odreda.

Po slednjem je promet stekel ob 10. uri, na južnem delu Slovenske ceste bo ob 14.30. Oba odseka cest bodo odprli člani godbe Vodice. Na osrednjem delu Slovenske ceste bodo danes predstavili tudi 30 novih okolju prijaznih mestnih avtobusov. Kot so zapisali ne Mestni občini Ljubljana (Mol), bodo z njimi poskrbeli za še bolj čist zrak in manj hrupa v letošnji Zeleni prestolnici Evrope.

PREBERITE TUDI:

Vozni park Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) bo tako obogaten z nizkopodnimi zgibnimi avtobusi, ki so z 18 metrov dolžine najdaljši tovrstni avtobusi v voznem parku. Nakup 30 novih avtobusov predstavlja drugo največjo obnovo voznega parka LPP, od leta 2007 so sicer skupaj zamenjali že 131 avtobusov, so zapisali v omenjenem podjetju.

Pot ob žici

Medtem so se danes dopoldne številni podali na Pot ob žici. Pohod po Poti ob žici je bil prvič organiziran leta 1957; poteka po skoraj 35 km dolgi poti okoli Ljubljane, kjer je med 2. svetovno vojno stala žičnata ograja italijanskih in kasneje nemških okupatorjev in je zato dobila ime Pot ob žici. Predvsem v zadnjem desetletju se število rekreativcev in rekreativk, ki se odločijo bodisi za pohod ali tek trojk, vsako leto povečuje. Tudi danes sončna Ljubljana gosti številne rekreativce in prijatelje športa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:13 7. Maj 2016.

    Pa nej grejo u 3pm s temi begunci, bog je prvo brado sam seb ustvaru, enako alah al katerikoli že, …

  • 13:51 7. Maj 2016.

    Zakaj je ta plakat za Begunko takšna bedna propaganda. Gledam begunko, gor pa prilepijo podobno Tini Maze.<br /><br />Naj jo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.