Slovenija
9 ogledov

Praznična Ljubljana: Rekreativci in prenovljena Slovenska

PST
1/16
Saša Despot
Pestra ljubljanska sobota pred ponedeljkovim občinskim praznikom. V prestolnici številni pohodniki in tekači, za promet so odprli obnovljeni južni del Slovenske ceste.

Južni del Slovenske ceste je bil zaprt od lanskega avgusta, na občini pa so načrtovali, da bodo z deli končali do konec aprila. Načrte jim je prekrižal spomladanski sneg, odprtje omenjenega dela prometnice pa bo tako sovpadal z odprtjem novega odseka Ceste Dolomitskega odreda.

Po slednjem je promet stekel ob 10. uri, na južnem delu Slovenske ceste bo ob 14.30. Oba odseka cest bodo odprli člani godbe Vodice. Na osrednjem delu Slovenske ceste bodo danes predstavili tudi 30 novih okolju prijaznih mestnih avtobusov. Kot so zapisali ne Mestni občini Ljubljana (Mol), bodo z njimi poskrbeli za še bolj čist zrak in manj hrupa v letošnji Zeleni prestolnici Evrope.

PREBERITE TUDI:

Vozni park Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) bo tako obogaten z nizkopodnimi zgibnimi avtobusi, ki so z 18 metrov dolžine najdaljši tovrstni avtobusi v voznem parku. Nakup 30 novih avtobusov predstavlja drugo največjo obnovo voznega parka LPP, od leta 2007 so sicer skupaj zamenjali že 131 avtobusov, so zapisali v omenjenem podjetju.

Pot ob žici

Medtem so se danes dopoldne številni podali na Pot ob žici. Pohod po Poti ob žici je bil prvič organiziran leta 1957; poteka po skoraj 35 km dolgi poti okoli Ljubljane, kjer je med 2. svetovno vojno stala žičnata ograja italijanskih in kasneje nemških okupatorjev in je zato dobila ime Pot ob žici. Predvsem v zadnjem desetletju se število rekreativcev in rekreativk, ki se odločijo bodisi za pohod ali tek trojk, vsako leto povečuje. Tudi danes sončna Ljubljana gosti številne rekreativce in prijatelje športa.

Komentarjev 2
  • allstarr111 14:13 07.maj 2016.

    Pa nej grejo u 3pm s temi begunci, bog je prvo brado sam seb ustvaru, enako alah al katerikoli že, prvo poskrbiš za svoje potem za tuje, al čjo nas teli s polno ritjo vsega prepričat da moramo pocrkat od ...prikaži več lakote darovat vse zato da bo neko pleme prišlo sem sjebalo naš način življenja v nulo in se nespoštljivo vedlo do vsega kar ni njihovo ? Ah to pa ne, pa tud če bo treba spet prjet za orožje, bo pač treba, jih bomo spucal tko k so rdeči leta 45 dons nam pa te isti solijo pamet z ne vem kako propagando, Jest bi pelju vsakega begunca ki hoče ostat v SLO pod obvezno, na dvodnevni izlet po poteh slovenskih povojnih grobišč, ker en dan je premal, potem bi mu razložil situsciju u zemlji, šele nato bi ga vprašal če si zares želi ostati tukaj (ALI STE PREPRIČANI) LOOOL pomojem ne bojazni da kdo pride k nam, te ljudje v bistvu pojma nimajo kod se klatijo, in kake morije smo sposobni evropejci, oni so smrkavci prot nam.

  • sprehajalec 13:51 07.maj 2016.

    Zakaj je ta plakat za Begunko takšna bedna propaganda. Gledam begunko, gor pa prilepijo podobno Tini Maze.Naj jo prilepijo takšno kot je v Burki, pa tisti halji do tal, torej pravo Nindžo. Pa še te ni, so samo ...prikaži več tipi, takšni, kot so kraljevali po Kölnu za novo leto.