Pred novo akcijo reševanja levice

Foto: Nik Rovan
Foto: Nik Rovan
Kaj prinese več: koncentracija glasov pri Jankoviću ali okrepljena podpora Kresalovi?
Oglej si celoten članek

Kaj bi levim strankam okrepilo možnosti za osvojitev parlamentarne večine: aktivno nagovarjanje volilcev, naj glasujejo za Jankovića, ali spodbuda k glasovanju za skoraj že odpisano LDS?

Prva različica ima zagovornike tudi zaradi spominov na leto 2008. Pahorju so pri osvojitvi mandata nemalo pomagali pozivi na selitev volilnih glasov od Zaresa in LDS k SD. Podobne zamisli so v igri tudi zdaj, le da bi takratno Pahorjevo vlogo prevzel Janković.

A razmere so letos drugačne. Računica se tokrat morda ne bo izšla. Še zlasti, če se v parlament prebije NSi. Nihče ne more jamčiti niti tega, da bi imela dovolj poslanskih sedežev koalicija Janković + Pahor + Virant + Erjavec.

Zato so se v zadnjih dneh pojavile nove zamisli. Če bi prišla v parlament LDS, bi bila vsota poslanskih sedežev na levi večja kot brez LDS. Janković bi nemara kakšen sedež izgubil, a bi LDS pinesla več, kot bi znašala Jankovićeva izguba. Tako nekako razmišljajo nekateri na levici po novem.

Morebitne akcije v to smer v prihodnjih dneh ne bodo presenečenje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 23:07 27. November 2011.

    feget!

  • 20:35 27. November 2011.

    izRODEK kot kaže ima in bo še imel nočne more. V morah se mu prikazuje..... JANŠA!!!

  • 19:16 27. November 2011.

    Evo zgoraj boj dveh plačanih komentatorjev en levi en desni oba pa pišeta nebuloze in žalita vs epovprek.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.