Pred umorom je prespal pri starših, v jutranjih urah ju je napadel

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Osumljenec nedeljskega umora in poskusa umora v torek k preiskovalnemu sodniku.
Oglej si celoten članek

Celjski kriminalisti bodo 36-letnega moškega, ki je v nedeljo do smrti zabodel svojo 57-letno mamo, 60-letnega očeta pa je z nožem hudo poškodoval, v torek pripeljali k preiskovalnemu sodniku na zaslišanje. Motiv tragičnega dejanja pa še ni znan, je danes v izjavi za medije povedal vodja celjskih kriminalistov Milan Vogrinec.

Mati umrla na kraju, očeta prepeljali v bolnišnico

Po doslej zbranih obvestilih je 36-letnik, ki sicer ni živel skupaj s starši, noč pred umorom prespal pri njima ter v jutranjih urah, za zdaj še iz neznanega razloga, do smrti zabodel mamo ter z nožem poškodoval tudi očeta. Mati je na kraju dogodka zaradi poškodb umrla, očeta so z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju, vendar ni v življenjski nevarnosti, je dejal Vogrinec.

Slovenija Nova družinska tregedija pri nas

Po trenutnih podatkih je očetovo zdravstveno stanje stabilno. Osumljenec je po tragičnem dejanju pobegnil s kraja dejanja. Kmalu po dogodku so ga policisti izsledili v bližini in mu odvzeli prostost. Osumljeni se prijetju ni upiral, za storjeni kaznivi dejanji pa mu grozi najmanj 15 let zapora.

36-letnik je imel težave z drogami

Po Vogrinčevih besedah 36-letnika, ki ima težave z odvisnostjo od prepovedanih drog, doslej policisti niso obravnavali zaradi suma storitve kaznivih dejanj nasilja v družini oz. drugih kaznivih dejanj, povezanih z nasilnim vedenjem. V preteklih letih pa so ga trikrat kazensko ovadili zaradi kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog ter obravnavali zaradi posameznih prekrškov s področja javnega reda in miru ter cestnega prometa, je še dejal Vogrinec.

Zaradi odvajanja od odvisnosti je osumljenec iskal pomoč v Sloveniji in tujini.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 15:39 15. Marec 2021.

    Tega ni storil v normalnem stanju, bil je na drogah, tudi pohal. Recimo RTV Slovenija redno propagira določene droge, namerno …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.