Premier Janša meni, da se je Putin uštel

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Predsednik vlade Janez Janša meni, da Rusija sankcij srednjeročno ne more zdržati.
Oglej si celoten članek

Predsednik vlade Janez Janša je v pogovoru za Odmeve TV Slovenija dejal, da "vsak dan, ko Ukrajina zdrži, pomeni večjo možnost za to, da pride do prekinitve ognja in resnih pogajanj". Ukrajinska in ruska stran sta danes sedli za skupno mizo in dorekli, da se pogovori v kratkem nadaljujejo. "Do pravih pogajanj bo prišlo, ko pride do prekinitve ognja. To je bilo zgolj tipanje in obe strani sta s svojimi stališči svetlobna leta narazen," je dejal Janša. 

Janša je dejal, da je Putin v primeru napada na Ukrajino naredil dve popolnoma napačni oceni. Prva je bila ta, da bo Ukrajina padla v nekaj dneh, druga pa ta, da sankcije ne bodo hujše, kot so bile tiste leta 2008 in leta 2014. 

vojna VIDEO: Kijev pod hudim napadom, tako močno je počilo

Po njegovi oceni ruska stran srednjeročno ne more zdržati sankcij, ki so bile uvedene zoper njo, ne da bi jo to korenito spremenilo. Kot je poudaril Janša, bodo sankcije prizadele tiste, ki največ lahko izgubijo, kar bi se lahko obrnilo proti Putinu. 

Janša kot ključno spremembo izpostavlja preobrat v EU. "To, kar je EU danes, je svetlobna leta daleč od tega, kar je bila še teden dni nazaj," je dejal. Po njegovih besedah so bile ocene večine, da se Ukrajina ne bo ubranila, kar se je izkazalo za napačno. Spremenilo se je tudi javno mnenje glede širjenja EU, pa tudi podpora temu v Evropskem parlamentu. 

novo Toliko denarja obljubljajo vsakemu Rusu, ki se bo predal

dezurni@styria-media.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 19

  • 13:38 1. Marec 2022.

    Janez, da ti nisi odrasel politiki in razumevanju gospodarstva nam državljanom že dolgo jasno! Putin bo dosegel da bo Velika …

  • 09:13 1. Marec 2022.

    Zdaj je v elementu, komaj čaka, da bo kakšno sranje.

  • 09:03 1. Marec 2022.

    Jaz mislim,da se je tokrat on totalka uštel... .Orožja sami nimamo in tudi polno nefunkcionalnega in pošilja puške z naboji...????

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.