Slovenija
5473 ogledov

Premier Janša meni, da se je Putin uštel

Janez Janša Profimedia
Predsednik vlade Janez Janša meni, da Rusija sankcij srednjeročno ne more zdržati.

Predsednik vlade Janez Janša je v pogovoru za Odmeve TV Slovenija dejal, da "vsak dan, ko Ukrajina zdrži, pomeni večjo možnost za to, da pride do prekinitve ognja in resnih pogajanj". Ukrajinska in ruska stran sta danes sedli za skupno mizo in dorekli, da se pogovori v kratkem nadaljujejo. "Do pravih pogajanj bo prišlo, ko pride do prekinitve ognja. To je bilo zgolj tipanje in obe strani sta s svojimi stališči svetlobna leta narazen," je dejal Janša. 

Janša je dejal, da je Putin v primeru napada na Ukrajino naredil dve popolnoma napačni oceni. Prva je bila ta, da bo Ukrajina padla v nekaj dneh, druga pa ta, da sankcije ne bodo hujše, kot so bile tiste leta 2008 in leta 2014. 

Kijev vojna Svet VIDEO: Kijev pod hudim napadom, tako močno je počilo

Po njegovi oceni ruska stran srednjeročno ne more zdržati sankcij, ki so bile uvedene zoper njo, ne da bi jo to korenito spremenilo. Kot je poudaril Janša, bodo sankcije prizadele tiste, ki največ lahko izgubijo, kar bi se lahko obrnilo proti Putinu. 

Janša kot ključno spremembo izpostavlja preobrat v EU. "To, kar je EU danes, je svetlobna leta daleč od tega, kar je bila še teden dni nazaj," je dejal. Po njegovih besedah so bile ocene večine, da se Ukrajina ne bo ubranila, kar se je izkazalo za napačno. Spremenilo se je tudi javno mnenje glede širjenja EU, pa tudi podpora temu v Evropskem parlamentu. 

Ruska uniforma novo Svet Toliko denarja obljubljajo vsakemu Rusu, ki se bo predal

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 19
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 13:38 01.marec 2022.

    Janez, da ti nisi odrasel politiki in razumevanju gospodarstva nam državljanom že dolgo jasno! Putin bo dosegel da bo Velika Rusija pod streho dobila nazaj vse države, ki so želele na samostojno pot! III SV traja že deset let! Samo ...prikaži več ti tega ne razume s.

  • Palson 09:13 01.marec 2022.

    Zdaj je v elementu, komaj čaka, da bo kakšno sranje.

  • a9e68efe34e5be05967171b921c868fb1defe8c4 09:03 01.marec 2022.

    Jaz mislim,da se je tokrat on totalka uštel... .Orožja sami nimamo in tudi polno nefunkcionalnega in pošilja puške z naboji...????