Pretečeni hanzaplast

Foto: Žurnal24 Policisti so voznika v petih dneh ustavili trikrat.
Homologacija. V petih dneh na grbi sedem policistov in globa v višini 818 evrov – zaradi tiskarske napake.
Oglej si celoten članek

Študenta primorske univerze so piranski policisti v petih dneh ustavili trikrat. Začelo se je s podrobnim pregledom študentovega avtomobila 9. aprila v Portorožu in ugotovitvijo, da so žarometi nehomologirani. Sledil je izredni tehnični pregled, globa v višini 800 evrov (polovica zaradi kršenja javnega reda in miru) ter zaprosilo in izdaja začasnih registrskih tablic skupaj z ustreznim potrdilom.

Naključje
Po nekaj sto metrih je druga patrulja zahtevala izključno dokument o homologaciji in kljub pravilno nameščenim poskusnim tablicam vozniku nadaljnjo vožnjo prepovedala. Zagrozila je tudi z odvzemom vozila, čeprav je imel voznik z začasnimi tablicami pet dni časa za vnovično registracijo.

Na tehničnem pregledu v A1-Remont v Kranju so ugotovili, da se je pri zapisu o homologaciji luči zgodila tiskarska napaka. “Napako smo odpravili in se stranki opravičili. Napotili smo jo na Policijsko postajo Piran, naj vloži zahtevo za prekinitev postopka, ker sami tega nismo mogli urediti,” pravi tehnični direktor Jože Povše.

A zgodbe še ni konec. Voznika so štiri dni pozneje v Luciji, ravno ko je registriral avto, policisti spet vzeli pod lupo. Prekršek: obližu v prvi pomoči je potekel rok trajanja.

Strokovna napaka?
“Če bomo ugotovili, da je policist storil strokovno napako, bomo ustrezno ukrepali,” so na policiji zaradi varstva osebnih podatkov skopi z odgovori.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.