Slovenija
47 ogledov

Pretečeni hanzaplast

Policisti so voznika v petih dneh ustavili trikrat. Žurnal24 main
Homologacija. V petih dneh na grbi sedem policistov in globa v višini 818 evrov – zaradi tiskarske napake.

Študenta primorske univerze so piranski policisti v petih dneh ustavili trikrat. Začelo se je s podrobnim pregledom študentovega avtomobila 9. aprila v Portorožu in ugotovitvijo, da so žarometi nehomologirani. Sledil je izredni tehnični pregled, globa v višini 800 evrov (polovica zaradi kršenja javnega reda in miru) ter zaprosilo in izdaja začasnih registrskih tablic skupaj z ustreznim potrdilom.

Naključje
Po nekaj sto metrih je druga patrulja zahtevala izključno dokument o homologaciji in kljub pravilno nameščenim poskusnim tablicam vozniku nadaljnjo vožnjo prepovedala. Zagrozila je tudi z odvzemom vozila, čeprav je imel voznik z začasnimi tablicami pet dni časa za vnovično registracijo.

Na tehničnem pregledu v A1-Remont v Kranju so ugotovili, da se je pri zapisu o homologaciji luči zgodila tiskarska napaka. “Napako smo odpravili in se stranki opravičili. Napotili smo jo na Policijsko postajo Piran, naj vloži zahtevo za prekinitev postopka, ker sami tega nismo mogli urediti,” pravi tehnični direktor Jože Povše.

A zgodbe še ni konec. Voznika so štiri dni pozneje v Luciji, ravno ko je registriral avto, policisti spet vzeli pod lupo. Prekršek: obližu v prvi pomoči je potekel rok trajanja.

Strokovna napaka?
“Če bomo ugotovili, da je policist storil strokovno napako, bomo ustrezno ukrepali,” so na policiji zaradi varstva osebnih podatkov skopi z odgovori.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.