Prihajajo obilne padavine, spet napovedan močan veter

Foto: Anže Petkovšek Poplavljeno območje Ljubljanskega barja. Foto: Anže Petkovšek Poplavljeno območje Ljubljanskega barja. Foto: Anže Petkovšek Poplavljeno območje Ljubljanskega barja. Foto: Anže Petkovšek Poplavljeno območje Ljubljanskega barja. Foto: Anže Petkovšek Poplavljeno območje Ljubljanskega barja.
Reke bodo še poplavljale, konec tedna spet deževje, veter se bo okrepil.
Oglej si celoten članek

Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) bodo v četrtek zjutraj in dopoldne najmočnejši sunki vetra na severovzhodu države dosegali hitrost okoli 70 kilometrov na uro. Popoldne bo veter prehodno oslabel in se ponovno krepil v noči na petek.

Ponoči se bo v severnih in vzhodnih krajih Slovenije delno zjasnilo. Drugod bo še oblačno, a brez večjih padavin. V četrtek bo v severni in vzhodni Sloveniji deloma jasno, drugod bo oblačno. Predvsem na Primorskem in Notranjskem bodo ponovno krajevne padavine.

Po nižinah bo deževalo, meja sneženja se bo dvignila nad 1000 metrov nad morjem. Pihal bo zmeren, na severovzhodu okrepljen jugozahodni veter, sunki pa lahko dosežejo do 70 kilometrov na uro. Najnižje jutranje temperature bodo od minus 1 do 5, najvišje dnevne pa bodo dosegale 10 stopinj Celzija.

Odrezani Grozljivi prizori v Logarski dolini

Foto: Anže Petkovšek Poplavljeno območje Ljubljanskega barja. V petek bo oblačno in deževno, pihal bo jugozahodni veter. Zvečer in v noči na soboto se bo meja sneženja spustila do nižin.

Narasle reke Po vetru še dež in sneg, številne ceste zaprte

V zvezi s stanjem vodotokov pa po podatkih Arsa reka Krka poplavlja na območjih pogostih poplav, njen pretok je ustaljen. Ljubljanica še poplavlja na Ljubljanskem barju. Polnijo se kraška polja na Notranjskem in Dolenjskem. Podobne hidrološke razmere se bodo nadaljevale v četrtek.

Foto: Anže Petkovšek Poplavljeno območje Ljubljanskega barja. Po hudem vetru, ki je povzročil veliko škodo in težave v velikem delu države, marsikje že odpravljajo škodo, ponekod pa so gospodinjstva še brez elektrike. Zaradi podrtih dreves, plazov in poplav so še vedno zaprte številne ceste. A vetra in padavin še ni konec.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.