Slovenija
1060 ogledov

Po vetru še dež in sneg, številne ceste zaprte

Sneg na cesti PIC
Pozor, na pot se odpravite prej, saj so potovalni časi zaradi razmer na cestah daljši!

Po hudem vetru, ki je v minulih dveh dneh povzročil veliko škodo in težave v zahodnem in severnem delu države, je ponoči začelo deževati. To je še dodatno napolnilo nekatere reke v zahodni, osrednji in južni Sloveniji. Ponoči je tako že poplavljala reka Krka, ki je zalila več cest. Poplavljata tudi reki Sava in Ljubljanica. V vasi Lipa na ljubljanskem barju je voda že zalila tamkajšnjo cesto. 

Zaradi poplavljenega cestišča linija 19B obratuje po spremenjeni trasi. Linija 19B iz smeri Tomačevega obratuje po redni trasi do zapore na Črnovaški cesti (postajališče Snoj) in nazaj po isti trasi v smeri Tomačevo. Začasna linija obratuje na relaciji Notranje Gorice (končno postajališče linije 6B), Podpeč, obračališče Jezero in enako v obratni smeri.

vas Lipe poplave | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Veter Kaj nas čaka? Slovenija Brane Gregorčič razlaga, zakaj tako burno vremensko dogajanje

Po podatkih Agencije RS za okolje naraščajo še Krka s pritoki v srednjem in spodnjem toku ter Unica. Pretok Ljubljanice je ustaljen, polnijo se kraška polja. Sava je tudi v spodnjem toku že začela upadati. Opozarjajo pa, da je zaradi odjuge in velike količine novega snega v gorah velika nevarnost snežnih plazov.

Vipava  | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Reka Krka je že v torek zvečer začela poplavljati na območju pogostih poplav v Malencah v občini Kostanjevica na Krki. Po polnoči je poplavila cestišče na odseku Kostanjevica na Krki-Zameško, tako da je cesta na tem odseku zaprta.

Reka Sava je prestopila desni breg v občini Hrastnik in poplavila regionalno cesto Hrastnik-Zidani Most. Cesta je do nadaljnjega v celoti zaprta za ves promet.

Ponekod že sneg na cestah

Zaradi podrtih dreves, električnih vodov, plazov in poplav so po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste zaprte tudi številne druge ceste po državi. 

Posledice ujme na regionalnih in glavnih cestah Težave Slovenija Že od ponedeljka so odrezani od sveta

Ponekod po Sloveniji sneži, sneg se že oprijema vozišč. Prometno-informacijski center priporoča, da vožnjo prilagodite razmeram na cesti in se na pot ne odpravljajte brez ustrezne zimske opreme. "Za pot boste potrebovali več časa," poudarjajo pri PIC. "Promet upočasnjujejo tudi plužne in posipne skupine."

Katere ceste so zaprte?

Na cesti čez prelaz Ljubelj so na avstrijski strani obvezne verige. Za priklopnike in polpriklopnike je pormet prepovedan na cestah Ajdovščina - Col - Črni Vrh Godovič in preko mejnih prehodov Babno polje in Petrina zaradi snega na hrvaški strani. 

Nočni veter | Avtor: PGD Železniki PGD Železniki

Zaradi podrtih dreves, električnih vodov, plazov in poplav so zaprte številne ceste.

Na Gorenjskem: 
- Vresje - Sorica, Rudno - Nemški Rovt;
- Zgornje Jezersko - prehod Jezersko.

Na Koroškem: 
- Dravograd - Bukovje - Trbonje.

Kamniško Savinjsko območje:
- Sleme - Koprivna;
- cesta čez prelaz Pavličevo sedlo.

Kočevsko in Dolenjska: 
- Željne - Rog - Baza - Podturn; 
- Zameško - Kostanjevica.

Zasavje: 
- Hrastnik - Zidani Most;
- lokalne ceste Dolsko - Jevnica, Kresniške Poljane - Kresnice, Litija - Sava, Sava - Mošenik.

Primorska: 
- Šmarje - Dragonja;
- lokalne ceste na Vipavskem Miren - Renče, Renče - Britof, Zalošče - Saksid, Preserje - Potoče. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.