Prijeli in izpustili osumljenca trojnega umora

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Slovenski policisti so v petek prijeli moškega, ki ga v Beogradu iščejo zaradi trojnega umora. A so ga tudi že izpustili. Ščiti ga slovensko državljanstvo.
Oglej si celoten članek

35-letnika, ki ga iščejo zaradi treh umorov v Srbiji leta 1993, so slovenski policisti pretekli konec tedna privedli k pristojnemu sodniku mariborskega okrožnega sodišča. Ta je odločil, da se moškega izpusti in da zoper njega ne bo začel postopka izročitve, ker je državljan Slovenije.

Brez odziva s tožilstva

Na policiji so še pojasnili, da so februarja 2010 in še enkrat junija istega leta pristojno mariborsko okrožno državno tožilstvo obvestili o dejstvu, da je v omenjenem primeru oseba iskana zaradi storitve kaznivega dejanja v tujini. Prav tako so jih obvestili glede možnosti kazenskega pregona v Sloveniji, a konkretnih odločitev oziroma usmeritev od njih niso prejeli.

Na mariborskem okrožnem sodišču so pojasnila Slovenski tiskovni agenciji obljubili za jutri. Na pravosodnem ministrstvu pa so povedali, da podatkov o prijetju in izpustitvi moškega nimajo, saj to ni v njihovi pristojnosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 14:01 16. September 2011.

    Pa se ponavlja zgodba ispred štirih let z imenom PLUT. Kako se lahko hvalijo , da v SLO nima kazenske …

  • 10:57 15. September 2011.

    Manipulacija in dezinformacija;<br />Manipulacija= slovenska policija ,,prijeli in izpustili,, osumljenca trojnega umora;<br />Resnica = slovenska policija je prijela in preverila …

  • 20:39 14. September 2011.

    Imena pa nima ta oseba al pa vsaj inicijale ?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.