Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Prijeli in izpustili osumljenca trojnega umora

Lisice aretacija policija iStockphoto Žurnal24 main
Slovenski policisti so v petek prijeli moškega, ki ga v Beogradu iščejo zaradi trojnega umora. A so ga tudi že izpustili. Ščiti ga slovensko državljanstvo.

35-letnika, ki ga iščejo zaradi treh umorov v Srbiji leta 1993, so slovenski policisti pretekli konec tedna privedli k pristojnemu sodniku mariborskega okrožnega sodišča. Ta je odločil, da se moškega izpusti in da zoper njega ne bo začel postopka izročitve, ker je državljan Slovenije.

Brez odziva s tožilstva

Na policiji so še pojasnili, da so februarja 2010 in še enkrat junija istega leta pristojno mariborsko okrožno državno tožilstvo obvestili o dejstvu, da je v omenjenem primeru oseba iskana zaradi storitve kaznivega dejanja v tujini. Prav tako so jih obvestili glede možnosti kazenskega pregona v Sloveniji, a konkretnih odločitev oziroma usmeritev od njih niso prejeli.

Na mariborskem okrožnem sodišču so pojasnila Slovenski tiskovni agenciji obljubili za jutri. Na pravosodnem ministrstvu pa so povedali, da podatkov o prijetju in izpustitvi moškega nimajo, saj to ni v njihovi pristojnosti.

Komentarjev 4
  • Žurnalček 14:01 16.september 2011.

    Pa se ponavlja zgodba ispred štirih let z imenom PLUT. Kako se lahko hvalijo , da v SLO nima kazenske kartoteka. Saj jo ne more imeti, če je pa Srb. Urad za državljanstva pa očitno ni zahteval pri dodelitvi le ...prikaži večle tega, potrdilo o nekaznovanju, ali pa je to bilo ponarejeno. V času prošnje za državljanstvo je bil kriminalec in s tem NEUPRAVIČENEC do SLO državljanstva. Postopek za odvzem le tega in tako bo lahko kot tujec izročen komurkoli, tudi hudiču v pekel, če ga bo zahteval. Še prej pa TAKOJ ZAPRETI , dokler se ne dobi pravomočna obsodba z SLO strani ali pa do ekstradacije.Preiskovalnega sodnika pa takoj FUKENT iz državne službe !!

  • graff 10:57 15.september 2011.

    Manipulacija in dezinformacija;Manipulacija= slovenska policija ,,prijeli in izpustili,, osumljenca trojnega umora;Resnica = slovenska policija je prijela in preverila slovenskega državljana, osumljenega trojnega umora v Srbiji;Dezinformacija = slovenska policija prijela in ,,izpustila,,......Resnica= Preiskovalni sodnik, ne ...prikaži več pa policija, ni odredil pripora.Članekj je ena v vrsti provokacij novinarjev Žurnala, ki se vbedno znova trudijo na kakršenkoli način omedeževati oz. očrniti slovensko poklicijo, a kot sem obveščen policisti za njih ne bodo imeli več posluha.

  • allstarr111 20:39 14.september 2011.

    Imena pa nima ta oseba al pa vsaj inicijale ?