Prisegel bo 22. decembra

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Protokol. Po neuradnih informacijah bo ceremonija čez tri tedne.
Oglej si celoten članek

Novoizvoljeni predsednik države Borut Pahor bo v državnem zboru na slovesnosti predvidoma prisegel 22. decembra, posle bivšega predsednika pa bo prevzel 23. decembra.

Pred petimi leti je bilo podobno. Po izvolitvi v drugem krogu 11. novembra je v soboto, 22. decembra, sledila slavnostna seja državnega zbora, naslednji dan, v nedeljo, pa predaja predsedniških poslov med Danilom Türkom in Janezom Drnovškom. Predaja predsedniških poslov se opravi v predsedniški palači na Erjavčevi cesti v Ljubljani, ob slovesnosti pa novoizvoljeni predsednik prvič opravi pregled častne enote Slovenske vojske. Hkrati s predajo poslov novemu predsedniku se s ceremonijo, pozdravom častne enote vojske in slovensko himno poslovi stari predsednik republike.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 16:19 8. December 2012.

    No pa sta spet skupaj po 23 letih. Oba Partijska aparatička, ki sta pisala duhamorne in srceparajoče ekspozeje v njih …

  • 09:43 4. December 2012.

    kaj je Pahorski po politiki?? Putin ali Medvedov?? vemo da je skoraj isto..in da je politika ista ..postavljam samo vprašanje …

  • 09:20 4. December 2012.

    Če bi imel ponosa in če bi se čutil kot zaveden Slovenc ali samo državljan...ne bi prisegel....!! Ampak bi se …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.