Slovenija
15 ogledov

Prisegel bo 22. decembra

Borut Pahor po zmagi Saša Despot
Protokol. Po neuradnih informacijah bo ceremonija čez tri tedne.

Novoizvoljeni predsednik države Borut Pahor bo v državnem zboru na slovesnosti predvidoma prisegel 22. decembra, posle bivšega predsednika pa bo prevzel 23. decembra.

Pred petimi leti je bilo podobno. Po izvolitvi v drugem krogu 11. novembra je v soboto, 22. decembra, sledila slavnostna seja državnega zbora, naslednji dan, v nedeljo, pa predaja predsedniških poslov med Danilom Türkom in Janezom Drnovškom. Predaja predsedniških poslov se opravi v predsedniški palači na Erjavčevi cesti v Ljubljani, ob slovesnosti pa novoizvoljeni predsednik prvič opravi pregled častne enote Slovenske vojske. Hkrati s predajo poslov novemu predsedniku se s ceremonijo, pozdravom častne enote vojske in slovensko himno poslovi stari predsednik republike.

Komentarjev 6
  • Žurnalček 16:19 08.december 2012.

    No pa sta spet skupaj po 23 letih. Oba Partijska aparatička, ki sta pisala duhamorne in srceparajoče ekspozeje v njih razkrinkavala državnega sovražnika delavskega razreda , tudi ovajala Udbi, da bi sedaj eden priključil krvopivcu narodne krvi , kateri misli ...prikaži veči , da mu bodo še naprej uspevala pobalinska dejanja in da bomo mi to še naprej ptrenašali. E oba sta se zajebala , dragi moji KOMUNJARI FUKARI , neće ići , non paseran, je rekla Španka in rekli bomo tudi mi 21.12.

  • privat 09:43 04.december 2012.

    kaj je Pahorski po politiki?? Putin ali Medvedov?? vemo da je skoraj isto..in da je politika ista ..postavljam samo vprašanje da vem,če je glavni ali je samo sluga??

  • privat 09:20 04.december 2012.

    Če bi imel ponosa in če bi se čutil kot zaveden Slovenc ali samo državljan...ne bi prisegel....!! Ampak bi se samo pridružil demonstracijam ...