Prodajal ledvico za 50 tisoč evrov

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Na portalu sobotainfo.com je bil v torek objavljen oglas v katerem je moški za 50 tisoč evrov prodajal ledvico. Kot je zapisal v oglasu, se je za to odločil zaradi denarnih dolgov in grožnje banke z rubežem.
Oglej si celoten članek

Moški navaja, da je zdrav, ne kadi in ne pije, prilaga rezultate zadnjih krvnih preiskav. "Sem nezaposlen, tako tudi soproga, s tremi otroki in živimo na robu lakote. Na žalost moram priznati, da zato, da nahranim družino, ponoči na poljih kradem malo krompirja in zelja, da vsaj nekaj pojemo," piše v oglasu, ki je poslan s Hrvaške, s spletne strani pa so ga umaknili.

"Ja, seveda je resničen. Že večkrat sem ga dal pa ga vedno znova izbrišejo," je za Večer povedal 60 -letni Prekmurec, ki želi ostati neimenovan.  Banka, ki ji dolguje 42 tisoč evrov kredita, je  zasegla njegovo hišo, iz katere se mora novembra izseliti. Podjetje, v katerem je delal, je pred petimi leti šlo v stečaj, druge zaposlitve pa ne dobi več nikjer, je povedal za Večer.

Živi v majhnem kraju, kjer bi ga vsi takoj prepoznali, predvsem pa bi pred "to sramoto" rad obvaroval tri šoloobvezne otroke. Poleg tega je dobil prvo ponudbo za nakup ledvice in bi mu pojavljanje v javnosti lahko ogrozilo projekt. 

Oglas preverja tako slovenska kot hrvaška policija. 

O prodaji ledvice za 2500 evrov smo na Žurnalu pisali v članku Na Bolhi prodajal ledvico.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 22:27 20. Avgust 2015.

    Tole se bere kot prefrigana marketinška poteza neke nevladne organizacije ali pa kake politične stranke... Tip hoče bit anonimen, hkrati …

  • Nimaš pojma kaj so obupani ljudje vse pripravljen naredit samo zato da bi se rešil.

  • 21:27 20. Avgust 2015.

    Če bi vsi reveži samo otroke delali in se potem po kosih prodajali, bi jih dobili že v mesnici od …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.