Slovenija
34 ogledov

Prodajal ledvico za 50 tisoč evrov

Ledvica Shutterstock
Na portalu sobotainfo.com je bil v torek objavljen oglas v katerem je moški za 50 tisoč evrov prodajal ledvico. Kot je zapisal v oglasu, se je za to odločil zaradi denarnih dolgov in grožnje banke z rubežem.

Moški navaja, da je zdrav, ne kadi in ne pije, prilaga rezultate zadnjih krvnih preiskav. "Sem nezaposlen, tako tudi soproga, s tremi otroki in živimo na robu lakote. Na žalost moram priznati, da zato, da nahranim družino, ponoči na poljih kradem malo krompirja in zelja, da vsaj nekaj pojemo," piše v oglasu, ki je poslan s Hrvaške, s spletne strani pa so ga umaknili.

"Ja, seveda je resničen. Že večkrat sem ga dal pa ga vedno znova izbrišejo," je za Večer povedal 60 -letni Prekmurec, ki želi ostati neimenovan.  Banka, ki ji dolguje 42 tisoč evrov kredita, je  zasegla njegovo hišo, iz katere se mora novembra izseliti. Podjetje, v katerem je delal, je pred petimi leti šlo v stečaj, druge zaposlitve pa ne dobi več nikjer, je povedal za Večer.

Živi v majhnem kraju, kjer bi ga vsi takoj prepoznali, predvsem pa bi pred "to sramoto" rad obvaroval tri šoloobvezne otroke. Poleg tega je dobil prvo ponudbo za nakup ledvice in bi mu pojavljanje v javnosti lahko ogrozilo projekt. 

Oglas preverja tako slovenska kot hrvaška policija. 

O prodaji ledvice za 2500 evrov smo na Žurnalu pisali v članku Na Bolhi prodajal ledvico.

Komentarjev 5
  • Johnny13a 22:27 20.avgust 2015.

    Tole se bere kot prefrigana marketinška poteza neke nevladne organizacije ali pa kake politične stranke... Tip hoče bit anonimen, hkrati je pa domnevno dal oglas v časopis? Potem spet piše, da je na internetu. Na koncu pa ne želi da ...prikaži več kdo ve. Trdi, da hoče 50.000 EUR, čeprav na črnem trgu stane 10-20.000 EUR za kupca. Poleg tega pa je v evropi težko dobit zdravnika, ki bi tole operiral ali kliniko, ki bi tole na črno sprovedla...Skratka, polhn enih pravljic za lahko noč... Če hočeš prodat ledvico se tega ne dela tako...To, da je tip lačen je pa tudi vprašanje, ob vseh socialnih službah in humanitarnih organizacijah, ki delijo hrano... Da ne omenim še eno nelogičnost v članku - nekdo domnevno zbira denar za tega anonimneza, ki to spet ni...Članek je paradoks sam v sebi...

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 21:36 20.avgust 2015.

    Nimaš pojma kaj so obupani ljudje vse pripravljen naredit samo zato da bi se rešil.

  • Žvižgač 21:27 20.avgust 2015.

    Če bi vsi reveži samo otroke delali in se potem po kosih prodajali, bi jih dobili že v mesnici od velike ponudbe. To je bolna odločitev in ne brezupno stanje posameznika, mogoče pa samo nateg množice v katero sodiš tudi ti.