Prodajalec ni kriv

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kupcem ne preostane drugega, kot da na blagajno pridejo pravočasno.
Oglej si celoten članek

“Sistem na blagajnah onemogoča prodajo alkoholnih pijač po 21. uri. Velja čas zaključenega računa, zato na računu, ki je zaključen ob 21.01, ne more in ne sme več biti alkoholnih pijač,” so nam povedali pri Mercatorju. Veliko je namreč kupcev, ki zamudijo dnevni rok za nakup alkohola, kot se je zgodilo Mateju Špeharju, ki je torkov pripetljaj opisal na svoji spletni strani.

Ni bilo vedno tako strogo

Kot so pojasnili pri Mercatorju, je tako zahteval tržni inšpektorat, zato so preverili točnost merjenja časa na blagajnah.

“Pred časom je sicer veljalo, da ne gre za kršitev zakona, če kupcu ne uspe nakupiti alkoholne pijače natanko do 21. ure, saj čaka na blagajni, vendar zahteva tržnega inšpektorata ne dopušča tolerance niti za nekaj minut ali sekund, kot je bilo v Špeharjevem primeru,” so sporočili. Špehar namreč alkohola ni mogel kupiti, saj je ura na Mercatorjevi blagajni kazala 13 sekund čez 21. uro, pri čemer ga je bolj kot zakonodaja zmotila neprijaznost prodajalca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 09:24 20. November 2013.

    Boš , boš,kar misli si , sedaj ko si izdal situacijo inšpekciji.

  • 09:23 20. November 2013.

    Kaj si hotel povedati jaz ne razumem. A ti tudi zakona ne poznaš , da moraš poslušati navodila iz zvočnika …

  • 09:21 20. November 2013.

    Kaj ima enemu pijancu za razlagat zakon prodajalec. Vsak dobro ve da alkota ne more kupiti po 21.00 h . …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.