Slovenija
106 ogledov

Prodajalec ni kriv

alkohol Shutterstock
Kupcem ne preostane drugega, kot da na blagajno pridejo pravočasno.

“Sistem na blagajnah onemogoča prodajo alkoholnih pijač po 21. uri. Velja čas zaključenega računa, zato na računu, ki je zaključen ob 21.01, ne more in ne sme več biti alkoholnih pijač,” so nam povedali pri Mercatorju. Veliko je namreč kupcev, ki zamudijo dnevni rok za nakup alkohola, kot se je zgodilo Mateju Špeharju, ki je torkov pripetljaj opisal na svoji spletni strani.

Ni bilo vedno tako strogo

Kot so pojasnili pri Mercatorju, je tako zahteval tržni inšpektorat, zato so preverili točnost merjenja časa na blagajnah.

“Pred časom je sicer veljalo, da ne gre za kršitev zakona, če kupcu ne uspe nakupiti alkoholne pijače natanko do 21. ure, saj čaka na blagajni, vendar zahteva tržnega inšpektorata ne dopušča tolerance niti za nekaj minut ali sekund, kot je bilo v Špeharjevem primeru,” so sporočili. Špehar namreč alkohola ni mogel kupiti, saj je ura na Mercatorjevi blagajni kazala 13 sekund čez 21. uro, pri čemer ga je bolj kot zakonodaja zmotila neprijaznost prodajalca.

Komentarjev 6
  • Žurnalček 09:24 20.november 2013.

    Boš , boš,kar misli si , sedaj ko si izdal situacijo inšpekciji.

  • Žurnalček 09:23 20.november 2013.

    Kaj si hotel povedati jaz ne razumem. A ti tudi zakona ne poznaš , da moraš poslušati navodila iz zvočnika ?

  • Žurnalček 09:21 20.november 2013.

    Kaj ima enemu pijancu za razlagat zakon prodajalec. Vsak dobro ve da alkota ne more kupiti po 21.00 h . Prodajalec ima ob 21. h zvečer vsega poln kufer, zdaj pa naj ga še zajebava eden zatucan nepoznavalec zakona. Sploh ...prikaži večh ne vem zakaj je Merkator izdal pojasnilo ? Takih fehtarjev kot je Špehar , je na cestah kolker hočeš , ki mislijo , da se svet vrti okoli njih . Varnostik ga je trebu iz štacune flikent , takoj ko se je začel usajat.