Prostora je za 35 stanovanjskih hiš

Foto: Žurnal24 Graditi bo mogoče tako stanovanjske kot poslovne objekte, je povedal Franc Škufc
Stanovanjska cona Klek. Po šestih letih od sprejetja zazidalnega načrta končno gradnja infrastrukture.
Oglej si celoten članek

V stanovanjski coni Klek naj bi se gradnja potrebne infrastrukture, za katero je bil letos zaključen odkup potrebnih zemljišč in pridobljeno gradbeno dovoljenje, začela prihodnji teden in končala spomladi. Z izvajalcem del, to je grosupeljskim podjetjem Komunalne gradnje, je Občina Žužemberk podpisala pogodbo za dobrih 370 tisoč evrov; od tega bo 275 tisočakov prispevala

Služba Vlade Republike Slovenije za lokalno samoupravo in regionalno politiko, preostalo pa občina. V coni bodo zgradili ceste, pločnike, vodovodno omrežje, fekalno in meteorno kanalizacijo, javno razsvetljavo ter vode za telefonijo, energetsko in drugo infrastrukturo.

Tudi poslovni objekti
V coni je predvidenih približno 35 stanovanjskih hiš, možne pa bodo tudi gradnje poslovnih objektov, je dejal župan Franc Škufca. “Tisti, ki bodo želeli v tej coni graditi svoja stanovanja, bodo lahko od lastnikov začeli odkupovati zemljišča,” je izpostavil in dodal, da bo gradnja objektov sicer možna šele v prihodnjih dveh letih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.