Slovenija
18 ogledov

Prostora je za 35 stanovanjskih hiš

Graditi bo mogoče tako stanovanjske kot poslovne objekte, je povedal Franc Škufc Žurnal24 main
Stanovanjska cona Klek. Po šestih letih od sprejetja zazidalnega načrta končno gradnja infrastrukture.

V stanovanjski coni Klek naj bi se gradnja potrebne infrastrukture, za katero je bil letos zaključen odkup potrebnih zemljišč in pridobljeno gradbeno dovoljenje, začela prihodnji teden in končala spomladi. Z izvajalcem del, to je grosupeljskim podjetjem Komunalne gradnje, je Občina Žužemberk podpisala pogodbo za dobrih 370 tisoč evrov; od tega bo 275 tisočakov prispevala

Služba Vlade Republike Slovenije za lokalno samoupravo in regionalno politiko, preostalo pa občina. V coni bodo zgradili ceste, pločnike, vodovodno omrežje, fekalno in meteorno kanalizacijo, javno razsvetljavo ter vode za telefonijo, energetsko in drugo infrastrukturo.

Tudi poslovni objekti
V coni je predvidenih približno 35 stanovanjskih hiš, možne pa bodo tudi gradnje poslovnih objektov, je dejal župan Franc Škufca. “Tisti, ki bodo želeli v tej coni graditi svoja stanovanja, bodo lahko od lastnikov začeli odkupovati zemljišča,” je izpostavil in dodal, da bo gradnja objektov sicer možna šele v prihodnjih dveh letih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.