Prve čestitke Golobu iz tujine so prišle iz ...

Foto: Državni zbor / Matija Sušnik
Foto: Državni zbor / Matija Sušnik
Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen in predsednik Evropskega sveta Charles Michel sta predsedniku Gibanja Svoboda Robertu Golobu na Twitterju že čestitala za današnjo izvolitev na mesto predsednika slovenske vlade. Čestitki sta zapisala v slovenščini in angleščini.
Oglej si celoten članek

"Robert Golob, čestitke za izvolitev na mesto predsednika slovenske vlade! Naša Unija je v središču vaših prizadevanj. Skupaj zgradimo močno Evropo, ki bo kos sedanjim in prihodnjim izzivom!" je zapisala predsednica komisije.

"Čestitke Robertu Golobu, novemu predsedniku slovenske vlade! Prepričan sem, da bo Slovenija aktivno sodelovala in prispevala k razvoju naše Evropske unije," pa je navedel Michel.

Državni zbor je pred tem na tajnem glasovanju s 54 poslanskimi glasovi podpore izvolil Goloba za mandatarja za sestavo nove vlade. Golob, ki je v DZ tudi že vložil listo ministrskih kandidatov, je v izjavi po izvolitvi dejal, da se zaveda velikih pričakovanj, a da morajo biti včasih "izzivi veliki, zato da še bolj trdo delaš".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 16

  • 18:54 26. Maj 2022.

    Ne sploh ni fašist, bo naredil na jesen golobnjak, brez pardona, še Marka Bandellia spravi pod streho, pa smo tam, …

  • 11:22 26. Maj 2022.

    Večjega narcisa nima nobena država,bljak...

  • 09:22 26. Maj 2022.

    Janša je king, tega golobčka pa noben ne bo poslušal, ker nima nobene avtoritete... v mednarodni politiki je pa itak …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.