Slovenija
38814 ogledov

Prve čestitke Golobu iz tujine so prišle iz ...

Robert Golob Državni zbor / Matija Sušnik
Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen in predsednik Evropskega sveta Charles Michel sta predsedniku Gibanja Svoboda Robertu Golobu na Twitterju že čestitala za današnjo izvolitev na mesto predsednika slovenske vlade. Čestitki sta zapisala v slovenščini in angleščini.

"Robert Golob, čestitke za izvolitev na mesto predsednika slovenske vlade! Naša Unija je v središču vaših prizadevanj. Skupaj zgradimo močno Evropo, ki bo kos sedanjim in prihodnjim izzivom!" je zapisala predsednica komisije.

"Čestitke Robertu Golobu, novemu predsedniku slovenske vlade! Prepričan sem, da bo Slovenija aktivno sodelovala in prispevala k razvoju naše Evropske unije," pa je navedel Michel.

Državni zbor je pred tem na tajnem glasovanju s 54 poslanskimi glasovi podpore izvolil Goloba za mandatarja za sestavo nove vlade. Golob, ki je v DZ tudi že vložil listo ministrskih kandidatov, je v izjavi po izvolitvi dejal, da se zaveda velikih pričakovanj, a da morajo biti včasih "izzivi veliki, zato da še bolj trdo delaš".

Komentarjev 16
  • Dusan12 18:54 26.maj 2022.

    Ne sploh ni fašist, bo naredil na jesen golobnjak, brez pardona, še Marka Bandellia spravi pod streho, pa smo tam, tam, tam, …..

  • romy 11:22 26.maj 2022.

    Večjega narcisa nima nobena država,bljak...

  • bljitva 09:22 26.maj 2022.

    Janša je king, tega golobčka pa noben ne bo poslušal, ker nima nobene avtoritete... v mednarodni politiki je pa itak nula od nule....me prav zanima kam bojo te klovni hodili na državniške obiske...balkan pa rusija nabrž med tiste skorumpirane kriminalce, ...prikaži več drugje jih še povohal ne bojo.