Prvi odziv Marjana Šarca

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Kako bo odstop Mira Cerarja vplival na Marjana Šarca?
Oglej si celoten članek

Vodja Liste Marjana Šarca, ki mu po zadnjih javnomnenjskih raziskavah z več kot 19 odstotno podporo zanesljivo vodi in je tudi neuradni kandidat za premiera, je bil v prvih izjavah po odstopu predsednika vlade Mira Cerarja, precej redkobeseden.

Nepričakovano! Šok: Cerar odstopil, Slovenija v politični krizi

"Odstop je logična posledica izgubljene bitke na sodišču, hkrati pa nevzdržnih razmer znotraj koalicije, ki ima težave že dlje časa," pravi Šarec, ki na vprašanje, kaj je po njegovem mnenju bilo tisto, kar je prelilo kapljo čez rop, odgovarja: "Tega mi ne moremo vedeti, to vedo samo tisti, ki so v vladi."

Glede tega, kako bo, če bo, odstop predsednika vlade vplival na javno mnenje, ali bo stranka SMC pritegnila tiste, ki zdaj podpirajo njegovo LMŠ, Šarec meni, da je dan po dogodku še prezgodaj govoriti. "Kar se nas tiče, bomo na volitve pripravljeni, pozicijo pa bodo določili ljudje, ki se bodo udeležili volitev." Glede svojega volilnega programa Šarec pravi, da bodo "usmeritve objavljene v skladu z našo agendo, predvsem pa do začetka uradne kampanje, kadar ta pač bo."

Slovenija Zorko: Kar je povedal Cerar, je res. Ljudje so pa vseeno nesrečni

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 43

  • 08:43 20. Marec 2018.

    Slovenceljni vedno izvolijo svojega kandidata ,ki jim potem nikoli ne paše ! Sindrom ovc in črednega nagona .

  • 22:43 15. Marec 2018.

    Darko Capek dokaži pa potem obtožuj . . . perha63 glede na ime poberi svojga purana pa idi do Kučana …

  • 21:25 15. Marec 2018.

    KUČANOV PODREPNIK

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.