Slovenija
22625 ogledov

Prvi odziv Marjana Šarca

Marjan Šarec Saša Despot
Kako bo odstop Mira Cerarja vplival na Marjana Šarca?

Vodja Liste Marjana Šarca, ki mu po zadnjih javnomnenjskih raziskavah z več kot 19 odstotno podporo zanesljivo vodi in je tudi neuradni kandidat za premiera, je bil v prvih izjavah po odstopu predsednika vlade Mira Cerarja, precej redkobeseden.

Miro Cerar Nepričakovano! Slovenija Šok: Cerar odstopil, Slovenija v politični krizi

"Odstop je logična posledica izgubljene bitke na sodišču, hkrati pa nevzdržnih razmer znotraj koalicije, ki ima težave že dlje časa," pravi Šarec, ki na vprašanje, kaj je po njegovem mnenju bilo tisto, kar je prelilo kapljo čez rop, odgovarja: "Tega mi ne moremo vedeti, to vedo samo tisti, ki so v vladi."

Glede tega, kako bo, če bo, odstop predsednika vlade vplival na javno mnenje, ali bo stranka SMC pritegnila tiste, ki zdaj podpirajo njegovo LMŠ, Šarec meni, da je dan po dogodku še prezgodaj govoriti. "Kar se nas tiče, bomo na volitve pripravljeni, pozicijo pa bodo določili ljudje, ki se bodo udeležili volitev." Glede svojega volilnega programa Šarec pravi, da bodo "usmeritve objavljene v skladu z našo agendo, predvsem pa do začetka uradne kampanje, kadar ta pač bo."

Andraž Zorko Slovenija Zorko: Kar je povedal Cerar, je res. Ljudje so pa vseeno nesrečni
Komentarjev 43
  • Avatar Leon
    Leon 08:43 20.marec 2018.

    Slovenceljni vedno izvolijo svojega kandidata ,ki jim potem nikoli ne paše ! Sindrom ovc in črednega nagona .

  • Andrej Albreht 22:43 15.marec 2018.

    Darko Capek dokaži pa potem obtožuj . . . perha63 glede na ime poberi svojga purana pa idi do Kučana če je Šarec tam da vam ga speče

  • perhan63 21:25 15.marec 2018.

    KUČANOV PODREPNIK