Revizija ga je oprala krivde

Foto: Žurnal24 Na Triglavu napovedujejo, da bodo glede anonimnih prijav in objav v medijih prav
Zavarovalnica Triglav. Interna revizija pokazala, da je Matjaž Rakovec deloval zakonito.
Oglej si celoten članek

Anonimka. “Predsednik uprave je za očitana dejanja imel vsa potrebna pooblastila. V nobenem primeru ni prekoračil pooblastil ali internih predpisov in je ravnal zakonito,” so na včerajšnji seji sklenili nadzorniki. Že 15. interna revizija v zvezi z domnevno spornimi posli Matjaža Rakovca je torej zavrnila vse navedbe anonimke, ki je v zadnjih dneh zaokrožila po medijih. Prvega moža Zavarovalnice Triglav Rakovca anonimnež obtožuje, da je bil v času direktorovanja ljubljanski območni enoti Zavarovalnice Triglav udeležen v poslih, za katere ni imel pooblastil, v skupni vrednosti nad tri milijone evrov.

Sporni naj bi bili tudi njegovi posli z nakupom delnic zavarovalnice, ki jih preiskuje tudi Agencija za trg vrednostnih papirjev. Na agenciji o podrobnostih ne želijo govoriti, pravijo pa, da je Rakovec z njimi doslej sodeloval korektno.

“Če bo treba, bodo ravnanja predsednika uprave v sklopu revizije letnega poročila pregledali tudi zunanji revizorji,” pravi prvi nadzornik Borut Jamnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.