Slovenija
17 ogledov

Revizija ga je oprala krivde

Na Triglavu napovedujejo, da bodo glede anonimnih prijav in objav v medijih prav Žurnal24 main
Zavarovalnica Triglav. Interna revizija pokazala, da je Matjaž Rakovec deloval zakonito.

Anonimka. “Predsednik uprave je za očitana dejanja imel vsa potrebna pooblastila. V nobenem primeru ni prekoračil pooblastil ali internih predpisov in je ravnal zakonito,” so na včerajšnji seji sklenili nadzorniki. Že 15. interna revizija v zvezi z domnevno spornimi posli Matjaža Rakovca je torej zavrnila vse navedbe anonimke, ki je v zadnjih dneh zaokrožila po medijih. Prvega moža Zavarovalnice Triglav Rakovca anonimnež obtožuje, da je bil v času direktorovanja ljubljanski območni enoti Zavarovalnice Triglav udeležen v poslih, za katere ni imel pooblastil, v skupni vrednosti nad tri milijone evrov.

Sporni naj bi bili tudi njegovi posli z nakupom delnic zavarovalnice, ki jih preiskuje tudi Agencija za trg vrednostnih papirjev. Na agenciji o podrobnostih ne želijo govoriti, pravijo pa, da je Rakovec z njimi doslej sodeloval korektno.

“Če bo treba, bodo ravnanja predsednika uprave v sklopu revizije letnega poročila pregledali tudi zunanji revizorji,” pravi prvi nadzornik Borut Jamnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.