Saga se bliža koncu: Janša vendarle odprl pismo

Foto: Vlada RS
Foto: Vlada RS
Vendarle jim je uspelo dostaviti pošto premierju.
Oglej si celoten članek

Višje sodišče v Celju bo ob 13. uri razglasilo sodbo v zasebni tožbi novinark TV Slovenija Eugenije Carl in Mojce Šetinc Pašek zoper premierja Janeza Janšo. Kot poroča N1, je Janšev odvetnik Franci Matoz sporočil, da je Janša o obravnavi vendarle obveščen, kar pomeni, da zadeva ne bo zastarala.

Da Janšo z namenom vročitve pošte neuspešno išče celo detektiv, smo poročali že včeraj

saj ni res, pa je Detektiv še vedno ne more najti Janeza Janše, čas pa ima le še jutri

Spomnimo: Janša se je na sodišču znašel zaradi žaljivega tvita, v katerem je marca 2016 obe novinarki oklical za prostitutki: "Na neki Facebook strani javne hiše ponujajo poceni usluge odsluženih prostitutk Evgenije C in Mojce PŠ. Eno za 30 evrov, drugo za 35 evrov. #ZvodnikMilan"

Celjsko okrožno sodišče ga je obsodilo na tri mesece pogojne zaporne kazni, na kar se je Janša pritožil. "Namen obtoženega v obravnavanem zapisu je bil ne le kritizirati njuno novinarsko delo, temveč ga oblatiti na najbolj zavržen način, z uporabo izredno grobih izrazov, povzetih v sporni tvit, in zasebni tožilki s tem v javnosti ponižati tako poklicno kot na osebnem nivoju. Z izbiro vulgarnih izrazov ter samim načinom komunikacije (preko Twitterja) je brez dvoma jasno pokazal svoje zaničevanje, prezir in celo sovražnost do obeh zasebnih tožilk," je sodišče takrat utemeljilo svojo odločitev.

dezurni@styria-media.si

Slovenija SDS vložil že drugi predlog za referendum, tokrat kar na lasten zakon

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 13:18 24. Maj 2022.

    Vsak vzrok povzroči posledico. Levo sodišče ni upoštevalo vzroka, zaradi katerega je prišlo do žalitve novinarke.

  • 12:28 24. Maj 2022.

    Me zanima ali ga je globoko v duši kaj sram ali je zgolj psihopat...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.