Slovenija
91776 ogledov

Detektiv še vedno ne more najti Janeza Janše, čas pa ima le še jutri

Janez Janša Profimedia Janez Janša
"Edina rešitev bi očitno bil James Bond," je za N1 dejal odvetnik in pooblaščenec novinark Stojan Zdolšek.

Jutri naj bi na višjem sodišču v Celju obravnavali zasebni tožbi novinark TV Slovenije Eugenije Carl in Mojce Šetinc Pašek zoper Janeza Janšo. Spomnimo: šlo je za žaljiv tvit, v katerem je marca 2016 obe oklical za prostitutki: "Na neki Facebook strani javne hiše ponujajo poceni usluge odsluženih prostitutk Evgenije C in Mojce PŠ. Eno za 30 evrov, drugo za 35 evrov. #ZvodnikMilan"

A kot poroča N1, povratnica, ki bi dokazovala, da je Janša prejel obvestilo o obravnavi, na sodišče danes še ni prispela, čeprav so mu jo skušali vročiti s pomočjo detektiva. Če ta do obravnave Janše ne bo našel, bo zadeva v sredo zastarala. 

Janšo so zaradi spornega tvita februarja že obsodili na tri mesece pogojne zaporne kazni, na kar se je pritožil na zadnji dan roka za vložitev pritožbe. Takoj je sledil odgovor novinark. A kljub temu vse kaže, da bo zadeva zastarala, čeprav je premierju pošto skušal izročiti tudi detektiv. 

"Ne vem, kakšen detektiv je to, da na najde premierja Janeza Janše. Edina rešitev bi očitno bil James Bond," je za N1 dejal odvetnik in pooblaščenec novinark Stojan Zdolšek

Janšev zagovornik Franci Matoz na vprašanja N1 ni podal odgovorov. 

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 57
  • jani85 12:54 24.maj 2022.

    TIP IMA SLUŽBO V PARLAMENTU NE PA V TRGOVINI ČE GA DETEKTIV NE MORE POČAKAT PRED VHODOM NAJ SI NAJDE DRUGO SLUŽBO

  • borut08 12:24 24.maj 2022.

    Zanimivo,da ne najdejo PV,lahko pa država in spolitizirana Policija ve za vsako lokacijo kjer se nahajam in mi pošilja ljudi,da me psihično uničujejo ter zavajajo oz.preusmerjajo pozornost od bistva,ker sem kritičen do sistema in me ne morejo imeti v oblasti ...prikaži več ter ukazovati.Leta 2012(vlada J.J)so mi celo načrtno v UKC.LJ uničili transplantirano ledvico,da bi dosegli svoje.

  • Plavi-mil 12:00 24.maj 2022.

    Zakaj že, povedal je resnico, pa še zmečkano, nespeglano srajco nosi in to v DZ,