"Samo v vrtec sem skočila"

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Storilec za vlom v avtomobil potrebuje le deset sekund.
Oglej si celoten članek


Mariborska policija v zadnjih dneh zaznava povečano število vlomov v osebna vozila. "Skupna značilnost vseh vlomov je dejstvo, da oškodovanci na vidnih mestih v vozilu puščajo predmete, ki pritegnejo vlomilce (torbice, denarnice, prenosnike, mobilnike)," je pojasnil Miran Šadl s PU Maribor. Ob tem se zanašajo, da se "ne bo nič zgodilo", ker bodo odsotni samo nekaj minut, ko recimo oddajo otroka v vrtec ali ga pospremijo v šolo. "Vlomilec potrebuje za vlom v vaše vozilo zgolj deset sekund," opozarja Šadl.

Če vam vlomijo v vozilo, policija svetuje, da se nemudoma obrnete nanjo in do njenega prihoda ne premikate ali pospravljate ničesar, saj bi tako uničili sledi, ki bi lahko pomagale odkriti storilca.

Vaša varnost je najpomembnejša, zato vlomilca ne poskušajte prijeti sami. "Lahko pa nam pri izsleditvi vlomilca veliko pomagate, če si dobro zapomnite ali takoj zapišete čim več podatkov," dodaja Šadl. Predvsem si zapišite podatke, kot so osebni opis sumljivih oseb (spol, starost, velikost, obleka, posebne značilnosti obraza, hoje, govora in drugo), registrska številka, barva, znamka in tip vozila ter smer pobega vlomilcev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 20:10 7. Januar 2014.

    +++ Točno tako!<br />Kakšni sledovi... <br />Tega je toliko, da je raziskanost tolikšna (skoraj nična), kolikor slučajno nabašejo na (pravega) …

  • 14:57 7. Januar 2014.

    "Lahko pa nam pri izsleditvi vlomilca veliko pomagate, če si dobro zapomnite ali takoj zapišete čim več podatkov," dodaja Šadl.<br …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.