Slovenija > Črna kronika
37 ogledov

"Samo v vrtec sem skočila"

Vlom v avto Shutterstock
Storilec za vlom v avtomobil potrebuje le deset sekund.


Mariborska policija v zadnjih dneh zaznava povečano število vlomov v osebna vozila. "Skupna značilnost vseh vlomov je dejstvo, da oškodovanci na vidnih mestih v vozilu puščajo predmete, ki pritegnejo vlomilce (torbice, denarnice, prenosnike, mobilnike)," je pojasnil Miran Šadl s PU Maribor. Ob tem se zanašajo, da se "ne bo nič zgodilo", ker bodo odsotni samo nekaj minut, ko recimo oddajo otroka v vrtec ali ga pospremijo v šolo. "Vlomilec potrebuje za vlom v vaše vozilo zgolj deset sekund," opozarja Šadl.

Če vam vlomijo v vozilo, policija svetuje, da se nemudoma obrnete nanjo in do njenega prihoda ne premikate ali pospravljate ničesar, saj bi tako uničili sledi, ki bi lahko pomagale odkriti storilca.

Vaša varnost je najpomembnejša, zato vlomilca ne poskušajte prijeti sami. "Lahko pa nam pri izsleditvi vlomilca veliko pomagate, če si dobro zapomnite ali takoj zapišete čim več podatkov," dodaja Šadl. Predvsem si zapišite podatke, kot so osebni opis sumljivih oseb (spol, starost, velikost, obleka, posebne značilnosti obraza, hoje, govora in drugo), registrska številka, barva, znamka in tip vozila ter smer pobega vlomilcev.

Komentarjev 2
  • Oxxo 20:10 07.januar 2014.

    +++ Točno tako!Kakšni sledovi... Tega je toliko, da je raziskanost tolikšna (skoraj nična), kolikor slučajno nabašejo na (pravega) narokmana...

  • stojči 14:57 07.januar 2014.

    "Lahko pa nam pri izsleditvi vlomilca veliko pomagate, če si dobro zapomnite ali takoj zapišete čim več podatkov," dodaja Šadl.Lažnivci, ti policisti, za vlom v vozilo jim sploh ni mar.Prijatelju so lani ukradli gliser na prikolici, minuto ...prikaži več za tem, ko so ga odpeljali, so bili policisti že obveščeni. Točno se je vedelo, da ga je odpeljal Audi A3, bele barve, CE registracije, številke na tablici si ni očividec zapomnil. Pa še to se ve, da je avto imel priklop, koliko je takšnih avtov, zelo malo. In kaj so policisti naredili? Nič, sploh se niso potrudili, da bi iskali, samo popisali so vse in nikome ništa. Vrednost ukradenega čez 15.000 €, pa se niso potrudili, pa še kasko zavarovanja ni bilo, tako da je oškodovanec bil ob kompletno vrednost.Se mi poraja vprašanje, če niso policisti bili celo povezani z kradljivci.....