Samsung pojedel Apple

Foto: Samsung
Foto: Samsung
V tretjem četrtletju je Samsung prodal skoraj dvakrat več pametnih telefonov kot Apple.
Oglej si celoten članek

Samsung je julija, avgusta in septembra prodal 55 milijonov pametnih telefonov, Apple pa, čeprav se je prodaja v primerjavi z lani povečala za 36,2 odstotka, "le“ 23,6 milijona, je sporočilo ameriško podjetje Gartner, ki se ukvarja s tržnimi analizami. Skupaj se je v tem obdobju sicer prodalo 169,2 milijona pametnih telefonov, kar je skoraj 50 odstotkov več kot v enakem obdobju lani.

Operacijski sistem Android je svojo nadvlado utrdil. Njegov tržni delež se je dvignil s slabih 20 na 72,4 odstotka. Applov operacijski sistem iOS je v tretjem četrtletju dosegel le 13,9-odstotni tržni delež.
Analitiki pa predvidevajo, da se bo Applov rezultat do konca leta popravil, ko naj bi novi iphone začeli prodajati še v državah, kjer ga trenutno še ni mogoče dobiti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 16:15 15. November 2012.

    Pri tem še pozabljaš da ima samsung do 4x cenejše pametne telefone za take, ki ne rabimo super truper upper …

  • 14:07 15. November 2012.

    Treba je računati tudi na to, da Apple ima en model pametnega telefona, Samsung pa kar nekaj več... in Samsungovi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.