Slovenija
4 ogledov

Samsung pojedel Apple

Samsung Galaxy SII Epic 4G Touch Samsung
V tretjem četrtletju je Samsung prodal skoraj dvakrat več pametnih telefonov kot Apple.

Samsung je julija, avgusta in septembra prodal 55 milijonov pametnih telefonov, Apple pa, čeprav se je prodaja v primerjavi z lani povečala za 36,2 odstotka, "le“ 23,6 milijona, je sporočilo ameriško podjetje Gartner, ki se ukvarja s tržnimi analizami. Skupaj se je v tem obdobju sicer prodalo 169,2 milijona pametnih telefonov, kar je skoraj 50 odstotkov več kot v enakem obdobju lani.

Operacijski sistem Android je svojo nadvlado utrdil. Njegov tržni delež se je dvignil s slabih 20 na 72,4 odstotka. Applov operacijski sistem iOS je v tretjem četrtletju dosegel le 13,9-odstotni tržni delež.
Analitiki pa predvidevajo, da se bo Applov rezultat do konca leta popravil, ko naj bi novi iphone začeli prodajati še v državah, kjer ga trenutno še ni mogoče dobiti.

Komentarjev 2
  • zdrej 16:15 15.november 2012.

    Pri tem še pozabljaš da ima samsung do 4x cenejše pametne telefone za take, ki ne rabimo super truper upper in vem kakšnega še izdelka. Apple je bolj ko ne prestiž in marketing glede na ceno. Sem pa zadnjič imel ...prikaži več problem doklicati kolega, ki ima Ihpone. Drugo kolega je prodal iphone, ker je štekal, da je bil skoraj neuporaben. Glede na ceno in imidž pač ne pričakuješ tega od Iphona.

  • AlexG 14:07 15.november 2012.

    Treba je računati tudi na to, da Apple ima en model pametnega telefona, Samsung pa kar nekaj več... in Samsungovi štartajo cene od nekaj manj kot 100 eur gor.