Sankačica zgrmela v prepad, s hudimi poškodbami v helikopter

Foto: GRS Tržič Reševanje v prepadu ob sankaški progi.
Foto: GRS Tržič Reševanje v prepadu ob sankaški progi.
V nedeljo sta se na območju občine Tržič zgodili dve sankaški nesreči.
Oglej si celoten članek

Za Gorsko reševalno službo Tržič je naporna nedelja. Njeni pripadniki so spremljali spominsko slovesnost ob 82. obletnici bitke v Dražgošah, obenem pa so morali trikrat posredovati ob nesrečah.

Najbolj resna intervencija se je zgodila malce po 14. uri. Na sankaški progi iz Starega Ljubelja je sankačica zapeljala s proge in pristala v prepadu. Skupila je hude poškodbe. Reševalci GRS Tržič so jo skupaj s pripadniki NMP Tržič na kraju oskrbeli, jo pripravili na transport ter jo s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali v UKC Ljubljana.

Slabo uro pred tem se je na isti progi poškodovala še ena sankačica. Slednja jo je odnesla zgolj s poškodovanim kolenom. Na kraju so jo oskrbeli in prepeljali v dolino do reševalnega vozila. 

Takoj po poldnevu so bili v GRS Tržič obveščeni še o tem, da si je na Šentanskem plazu nad Begunjščico planinka pri sestopu poškodovala gleženj. Tudi njo je helikopter odpeljal v UKC Ljubljana.

xxx

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.