Slovenija
2918 ogledov

Sankačica zgrmela v prepad, s hudimi poškodbami v helikopter

reševanje sankačica GRS Tržič Reševanje v prepadu ob sankaški progi.
V nedeljo sta se na območju občine Tržič zgodili dve sankaški nesreči.

Za Gorsko reševalno službo Tržič je naporna nedelja. Njeni pripadniki so spremljali spominsko slovesnost ob 82. obletnici bitke v Dražgošah, obenem pa so morali trikrat posredovati ob nesrečah.

Najbolj resna intervencija se je zgodila malce po 14. uri. Na sankaški progi iz Starega Ljubelja je sankačica zapeljala s proge in pristala v prepadu. Skupila je hude poškodbe. Reševalci GRS Tržič so jo skupaj s pripadniki NMP Tržič na kraju oskrbeli, jo pripravili na transport ter jo s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali v UKC Ljubljana.

Slabo uro pred tem se je na isti progi poškodovala še ena sankačica. Slednja jo je odnesla zgolj s poškodovanim kolenom. Na kraju so jo oskrbeli in prepeljali v dolino do reševalnega vozila. 

Takoj po poldnevu so bili v GRS Tržič obveščeni še o tem, da si je na Šentanskem plazu nad Begunjščico planinka pri sestopu poškodovala gleženj. Tudi njo je helikopter odpeljal v UKC Ljubljana.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice