Šarec: "Številke so lahko neizprosne"

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Koalicijske partnerice so se danes seznanile s proračunskim stanjem.
Oglej si celoten članek

Po sestanku je premier Marjan Šarec povedal, da proračun za 2019 velja in tak predlog bo Slovenija poslala do sredine meseca v Bruselj. Prihodnje leto bo treba pripraviti rebalans, v katerem bodo zajeti tudi drugi ukrepi.

"Imeli smo prvo srečanje koalicijskega vrha. Seznanili smo se s proračunskim stanjem, pogledali smo nekaj obstoječe razmere in se pogovorili, kako bomo delovali v bodoče," je po današnjem koalicijskem vrhu dejal Šarec.

Evropski komisiji bodo tako do 15. oktobra poslali predlog proračuna 2019 v sedanji obliki. Glede rebalansa pa je povedal, da bo treba spoštovati fiskalno pravilo, torej je "manevrski prostor, kakršen je".

O številkah Šarec ni govoril, izpostavil je odprta vprašanja, kot so pogajanji s sindikati javnega sektorja, sprostitev varčevalnih ukrepov s prihodnjim letom. "Številke so lahko precej neizprosne in v tem okviru se bo treba gibati," je dodal.

Med prioritetami, o katerih je po njegovih besedah sicer "že ves čas govora", je omeni zdravstvo in obrambno-varnostni sistem. Ob tem pa je izpostavil še pripravo zakonodaje za manj birokratskih ovir, tudi v delovanju občin.

Milijarde evrov Opozorilo vladi: "To je pot v zadolževanje"

Slovenija Šarec ostal brez Junckerjevega pojasnila

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 16:51 9. Oktober 2018.

    problem je, ker se zaradi levičarske nesposobnosti samo jemlje, ne zna se pa ustvarit, ker tisti, ki kaj znajo, niso …

  • 14:25 9. Oktober 2018.

    "Benjamin Franklin: Pot do bogastva je odvisna od podjetnosti in varčnosti." Slovenska vlada zatira podjetnost, varčna pa itaq ni. Kako …

  • 07:45 9. Oktober 2018.

    V JU bi se moralo opraviti anonimno anketo med zaposlenimi, kdo zares dela in kdo samo hodi v službo... bi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.