Slovenija
2759 ogledov

Šarec: "Številke so lahko neizprosne"

Marjan Šarec Anže Petkovšek
Koalicijske partnerice so se danes seznanile s proračunskim stanjem.

Po sestanku je premier Marjan Šarec povedal, da proračun za 2019 velja in tak predlog bo Slovenija poslala do sredine meseca v Bruselj. Prihodnje leto bo treba pripraviti rebalans, v katerem bodo zajeti tudi drugi ukrepi.

"Imeli smo prvo srečanje koalicijskega vrha. Seznanili smo se s proračunskim stanjem, pogledali smo nekaj obstoječe razmere in se pogovorili, kako bomo delovali v bodoče," je po današnjem koalicijskem vrhu dejal Šarec.

Evropski komisiji bodo tako do 15. oktobra poslali predlog proračuna 2019 v sedanji obliki. Glede rebalansa pa je povedal, da bo treba spoštovati fiskalno pravilo, torej je "manevrski prostor, kakršen je".

O številkah Šarec ni govoril, izpostavil je odprta vprašanja, kot so pogajanji s sindikati javnega sektorja, sprostitev varčevalnih ukrepov s prihodnjim letom. "Številke so lahko precej neizprosne in v tem okviru se bo treba gibati," je dodal.

Med prioritetami, o katerih je po njegovih besedah sicer "že ves čas govora", je omeni zdravstvo in obrambno-varnostni sistem. Ob tem pa je izpostavil še pripravo zakonodaje za manj birokratskih ovir, tudi v delovanju občin.

slovenija 27.03.2012 denar, bankovci, Evro, finance, foto: Bostjan Tacol Milijarde evrov Slovenija Opozorilo vladi: "To je pot v zadolževanje" Marjan Šarec, Salzburg Slovenija Šarec ostal brez Junckerjevega pojasnila

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
 • Avatar praufo
  praufo 16:51 09.oktober 2018.

  problem je, ker se zaradi levičarske nesposobnosti samo jemlje, ne zna se pa ustvarit, ker tisti, ki kaj znajo, niso naši in takih se je za bat ... in ker se premalo ustvari se samo jemlje in jemlje ... nepremičninski ...prikaži več davek bo usekal najnižje in kaj bodo, ko ne bodo plačali, bo rubež, pa država bo imela polno praznih bajt ... a je to smisel?

 • PPiikkaa 14:25 09.oktober 2018.

  "Benjamin Franklin: Pot do bogastva je odvisna od podjetnosti in varčnosti." Slovenska vlada zatira podjetnost, varčna pa itaq ni. Kako zdaj?

 • miki1234 07:45 09.oktober 2018.

  V JU bi se moralo opraviti anonimno anketo med zaposlenimi, kdo zares dela in kdo samo hodi v službo... bi takoj prišli do realne ocene koliko se jih lahko odpusti, ostali pa so potem lahko iz te mase nagrajeni.

Sorodne novice