SDS bo interpelirala Lukšiča

Foto: Žurnal24 (Foto: Boštjan Tacol)
V poslanski skupini SDS so začeli pripravljati interpelacijo proti šolskemu ministru Igorju Lukšiču, ker naj bi priredil javni razpis, da bi ustrezal športnemu parku v Stožicah.
Oglej si celoten članek

Po besedah SDS je šolsko ministrstvo 2. julija objavilo razpis, ki je "v celoti napisan na kožo enega samega interesenta: Zorana Jankovića in verigi njegovih klientelistično-poslovnih interesov, ki stojijo za megalomanskim in finančno nepokritim projektom javno-zasebnega partnerstva v Stožicah."

V SDS dodajajo, da je ministrstvo pod Lukšičevim vodstvom (in tudi minister sam) s tem kršilo tako moralna načela kot tudi zakonodajo, ki terja nepristranske razpise. Interpelacija bo pripravljena v enem tednu.

Znano je, da se je na razpis ministrstva s projektom Stožice prijavila tudi Ljubljana. Razpis predvideva sofinanciranje športne infrastrukture v višini 9,4 milijona evrov, ljubljanski župan Zoran Janković, pa je že večkrat zaprosil za državo za sofinanciranje projekta v višini 20 milijonov evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.