Slovenija
11 ogledov

SDS bo interpelirala Lukšiča

(Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
V poslanski skupini SDS so začeli pripravljati interpelacijo proti šolskemu ministru Igorju Lukšiču, ker naj bi priredil javni razpis, da bi ustrezal športnemu parku v Stožicah.

Po besedah SDS je šolsko ministrstvo 2. julija objavilo razpis, ki je "v celoti napisan na kožo enega samega interesenta: Zorana Jankovića in verigi njegovih klientelistično-poslovnih interesov, ki stojijo za megalomanskim in finančno nepokritim projektom javno-zasebnega partnerstva v Stožicah."

V SDS dodajajo, da je ministrstvo pod Lukšičevim vodstvom (in tudi minister sam) s tem kršilo tako moralna načela kot tudi zakonodajo, ki terja nepristranske razpise. Interpelacija bo pripravljena v enem tednu.

Znano je, da se je na razpis ministrstva s projektom Stožice prijavila tudi Ljubljana. Razpis predvideva sofinanciranje športne infrastrukture v višini 9,4 milijona evrov, ljubljanski župan Zoran Janković, pa je že večkrat zaprosil za državo za sofinanciranje projekta v višini 20 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.