SDS izpolnila napoved, tožijo Marjana Šarca

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Stranka SDS toži Marjana Šarca zaradi izjav o financiranju iz Madžarske.
Oglej si celoten članek

Potem ko je Marjan Šarec sredi februarja prejel opozorilo pred tožbo zaradi izjav o financiranju stranke SDS iz Madžarske, je včeraj na svoj naslov prejel tožbo. "Medtem ko se večina ukvarja s tem, kako zajeziti koronavirus, drugi tožijo. Zvečer me je pričakala kuverta. Pestro," je zapisal Šarec. 

xxx

Iz njegove objave je razvidno, da stranka SDS zahteva preklic izjav in denarno odškodnino v višini 2.500 in 8.000 evrov.  

Marjan Šarec je 31. januarja v oddaji Dnevnik dejal, da je težko sodelovati s stranko, ki izvaja "metode, kakršne izvaja. Se pravi sovražni govor, potem tudi se financira iz Madžarske". V SDS so prek odvetnika Francija Matoza zahtevali preklic nekaterih Šarčevih izjav, v nasprotnem primeru pa zagrozili s tožbo in zahtevo za odškodnino. 

V SDS so prepričani, da je s to izjavo posegel v ugled in dobro ime stranke. Po prepričanju Matoza gre za za nepoštene in neresnične navedbe z izrazito negativno in objektivno žaljivo konotacijo, ki SDS "neupravičeno diskvalificirajo v javnosti in jo prikazujejo v izrazito negativni luči". "Da ste izjave podali z namenom žalitve, pa izhaja iz dejstva, da vam je dobro znano, da je financiranje političnih strank po 21. členu zakona o političnih strankah nezakonito in da se SDS ni financirala iz tujine," je zapisal.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:53 11. Marec 2020.

    Ta tip se pa res nima s čim ukvarjat. Če je kriv, naj plača ali se vsaj opraviči. Če ga …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.