Slovenija
848 ogledov

SDS izpolnila napoved, tožijo Marjana Šarca

Marjan Šarec Profimedia
Stranka SDS toži Marjana Šarca zaradi izjav o financiranju iz Madžarske.

Potem ko je Marjan Šarec sredi februarja prejel opozorilo pred tožbo zaradi izjav o financiranju stranke SDS iz Madžarske, je včeraj na svoj naslov prejel tožbo. "Medtem ko se večina ukvarja s tem, kako zajeziti koronavirus, drugi tožijo. Zvečer me je pričakala kuverta. Pestro," je zapisal Šarec. 

Iz njegove objave je razvidno, da stranka SDS zahteva preklic izjav in denarno odškodnino v višini 2.500 in 8.000 evrov.  

Marjan Šarec je 31. januarja v oddaji Dnevnik dejal, da je težko sodelovati s stranko, ki izvaja "metode, kakršne izvaja. Se pravi sovražni govor, potem tudi se financira iz Madžarske". V SDS so prek odvetnika Francija Matoza zahtevali preklic nekaterih Šarčevih izjav, v nasprotnem primeru pa zagrozili s tožbo in zahtevo za odškodnino. 

V SDS so prepričani, da je s to izjavo posegel v ugled in dobro ime stranke. Po prepričanju Matoza gre za za nepoštene in neresnične navedbe z izrazito negativno in objektivno žaljivo konotacijo, ki SDS "neupravičeno diskvalificirajo v javnosti in jo prikazujejo v izrazito negativni luči". "Da ste izjave podali z namenom žalitve, pa izhaja iz dejstva, da vam je dobro znano, da je financiranje političnih strank po 21. členu zakona o političnih strankah nezakonito in da se SDS ni financirala iz tujine," je zapisal.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Naklonsky 17:53 11.marec 2020.

    Ta tip se pa res nima s čim ukvarjat. Če je kriv, naj plača ali se vsaj opraviči. Če ga je vsral, bo pa eno plačo že raskiral.