SDS z občutno prednostjo pred SD

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Med politiki je še vedno najbolj priljubljen predsednik republike Borut Pahor.
Oglej si celoten članek

Če bi bile volitve danes, bi največ, 16,6 odstotka glasov osvojila največja opozicijska stranka SDS. Na drugem mestu sledi SD z 10,4 odstotka, tretja pa je SMC z 10 odstotki glasov, kažejo rezultati ankete Vox populi, ki jo za Televizijo Slovenija in časnik Dnevnik pripravlja Ninamedia. Najbolj priljubljen politik ostaja predsednik Borut Pahor.

SDS se je v primerjavi z marcem podpora sicer zmanjšala za 0,2 odsotne točke, SD, ki že drugi mesec zapored prednjači pred SMC, pa za 0,4 odstotne točke. SMC po drugi strani pridobiva na podpori in je v dveh mesecih pridobila 1,5 odstotne točke podpore.

Veliko neopredeljenih volivcev

Na četrtem mestu je ZL, ki mu je podpora upadla na 6,5 odstotka. Sledi NSi, ki je po nastopu predsednice Ljudmile Novak na shodu v začetku aprila pridobila največ glasov. NSi uživa 5,7-odstotno podporo, kar je 1,6 odstotne točke več kot mesec pred tem. Sledi DeSUS s 4,6 odstotka podpore. Sodeč po rezultatih ankete pa ostaja veliko neopredeljenih volivcev, in sicer več kot 43 odstotkov.

SDS bi tako v parlamentu dobila 27 sedežev, SD in SMC 17 sedežev, ZL 11, NSi bi jih dobila devet, DeSUS pa sedem, ugotavlja TV Slovenija.

Delo vlade je aprila malce pridobilo v očeh volivcev, podpira jo 30,3 odstotka vprašanih. Po drugi strani pa dela vlade ne podpira 63 odstotkov ljudi, kar je dobrih 10 odstotkov manj kot v marcu.

Med politiki je še vedno najbolj priljubljen predsednik republike Borut Pahor (povprečna ocena 3,59), sledita mu evropska komisarka Violeta Bulc (3,37) in evropska poslanka Tanja Fajon (3,11). Na zadnjem mestu je poslanec SDS Branko Grims z oceno 2,02.

Raziskavo je agencija Ninamedia izvedla med 12. in 14. aprilom na vzorcu 700 anketirancev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 18

  • 16:02 18. April 2016.

    Kvaknem ti ga, krele

  • 16:02 18. April 2016.

    Ljubitelj YY, prvo, domobranec očim YY je bil neploden in je od albanske družine katolikov (revne družine) kupil ta dva …

  • 00:12 18. April 2016.

    Raja se odloča med populisti dveh največjih škodljivcev v državi (SD in SDS), odločitve pa se med tem sprejemajo v …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.