Slovenija
32 ogledov

SDS z občutno prednostjo pred SD

slovenija 20.06.2011 Jansa, Matoz, novinarska konferenca predsednika SDS Janeza Boštjan Tacol
Med politiki je še vedno najbolj priljubljen predsednik republike Borut Pahor.

Če bi bile volitve danes, bi največ, 16,6 odstotka glasov osvojila največja opozicijska stranka SDS. Na drugem mestu sledi SD z 10,4 odstotka, tretja pa je SMC z 10 odstotki glasov, kažejo rezultati ankete Vox populi, ki jo za Televizijo Slovenija in časnik Dnevnik pripravlja Ninamedia. Najbolj priljubljen politik ostaja predsednik Borut Pahor.

SDS se je v primerjavi z marcem podpora sicer zmanjšala za 0,2 odsotne točke, SD, ki že drugi mesec zapored prednjači pred SMC, pa za 0,4 odstotne točke. SMC po drugi strani pridobiva na podpori in je v dveh mesecih pridobila 1,5 odstotne točke podpore.

Veliko neopredeljenih volivcev

Na četrtem mestu je ZL, ki mu je podpora upadla na 6,5 odstotka. Sledi NSi, ki je po nastopu predsednice Ljudmile Novak na shodu v začetku aprila pridobila največ glasov. NSi uživa 5,7-odstotno podporo, kar je 1,6 odstotne točke več kot mesec pred tem. Sledi DeSUS s 4,6 odstotka podpore. Sodeč po rezultatih ankete pa ostaja veliko neopredeljenih volivcev, in sicer več kot 43 odstotkov.

SDS bi tako v parlamentu dobila 27 sedežev, SD in SMC 17 sedežev, ZL 11, NSi bi jih dobila devet, DeSUS pa sedem, ugotavlja TV Slovenija.

Delo vlade je aprila malce pridobilo v očeh volivcev, podpira jo 30,3 odstotka vprašanih. Po drugi strani pa dela vlade ne podpira 63 odstotkov ljudi, kar je dobrih 10 odstotkov manj kot v marcu.

Med politiki je še vedno najbolj priljubljen predsednik republike Borut Pahor (povprečna ocena 3,59), sledita mu evropska komisarka Violeta Bulc (3,37) in evropska poslanka Tanja Fajon (3,11). Na zadnjem mestu je poslanec SDS Branko Grims z oceno 2,02.

Raziskavo je agencija Ninamedia izvedla med 12. in 14. aprilom na vzorcu 700 anketirancev.

Komentarjev 18
  • dragec 16:02 18.april 2016.

    Kvaknem ti ga, krele

  • dragec 16:02 18.april 2016.

    Ljubitelj YY, prvo, domobranec očim YY je bil neploden in je od albanske družine katolikov (revne družine) kupil ta dva mala albanska fakina. Bumbar si ti, sem pa levi provokator, doleta 2000 zagrižen SSDSS ovec

  • izRODEk 00:12 18.april 2016.

    Raja se odloča med populisti dveh največjih škodljivcev v državi (SD in SDS), odločitve pa se med tem sprejemajo v Bruslju. Revčki ubogi, čas je, da se streznite in spoznate, da so vas dokončno prodali. Zdaj gre le za dobro ...prikaži več plačane stolčke poslušnim: Miro Cerar si ga je že izboril. Pa Mramor tudi. Sicer se pa doba EU-ja konča nekje do najkasneje 2025, bo dokončno padel tudi €vr0.PS: ne obsojajte Pahorja ali JJ-a: ona dva sta samo spretna izkoriščevalca neumnosti in neukosti tistih, ki ju podpirajo. Kajti, zdrav in razumen človek v taki situaciji že iz principa ne bo dal glasu komurkoli iz SD ali SDS: da se ustavi tisto, kar se ne premika iz mrtve točke že toliko časa. Ampak...bo še trajalo v glavah zaplankanih. Do takrat bomo pisali in se držali za glavo :)