Še vedno brez okoljevarstvenega soglasja

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Bežigrajski stadion. Pečečnik je moral do včeraj odgovoriti na pripombe. Septembra še javna obravnava.
Oglej si celoten članek

Ljubljana. Joc Pečečnik, kot kaže, oktobra še ne bo vložil vloge za pridobitev gradbenega dovoljenja za prenovo bežigrajskega stadiona, kar je pred kratkim napovedal Marko Kolenc, načelnik oddelka za šport Mestne občine Ljubljana.

Eden od najbogatejših Slovencev še ni dobil okoljevarstvenega soglasja. Vlogo je na Agencijo RS za okolje (Arso) poslal decembra, dopolnil jo je aprila, do včeraj pa je odgovoril na pripombe. Arso bo o soglasju odločil po tem, ko bo sklical javno obravnavo, kar se bo po Pečečnikovih predvidevanjih zgodilo do konca septembra. Ko bo izdano soglasje, bo moral dobiti še vsa soglasja upravljalcev komunalnih vodov, kar bo spet trajalo nekaj tednov, nato pa pride na vrsto vloga za gradbeno 
dovoljenje.

Ko bo imel v žepu pravnomočno dovoljenje, bo prenova stadiona, stolpnice, treh stolpičev in garažne hiše trajala od tri do štiri leta, predvideva Pečečnik in dodaja, da je o ceni projekta še prezgodaj govoriti, bo pa stal več kot 200 milijonov evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.