Slovenija
18 ogledov

Še vedno brez okoljevarstvenega soglasja

Stroškov celotnega projekta prenove stadiona bo več kot 200 milijonov evrov, pra Boštjan Tacol
Bežigrajski stadion. Pečečnik je moral do včeraj odgovoriti na pripombe. Septembra še javna obravnava.

Ljubljana. Joc Pečečnik, kot kaže, oktobra še ne bo vložil vloge za pridobitev gradbenega dovoljenja za prenovo bežigrajskega stadiona, kar je pred kratkim napovedal Marko Kolenc, načelnik oddelka za šport Mestne občine Ljubljana.

Eden od najbogatejših Slovencev še ni dobil okoljevarstvenega soglasja. Vlogo je na Agencijo RS za okolje (Arso) poslal decembra, dopolnil jo je aprila, do včeraj pa je odgovoril na pripombe. Arso bo o soglasju odločil po tem, ko bo sklical javno obravnavo, kar se bo po Pečečnikovih predvidevanjih zgodilo do konca septembra. Ko bo izdano soglasje, bo moral dobiti še vsa soglasja upravljalcev komunalnih vodov, kar bo spet trajalo nekaj tednov, nato pa pride na vrsto vloga za gradbeno 
dovoljenje.

Ko bo imel v žepu pravnomočno dovoljenje, bo prenova stadiona, stolpnice, treh stolpičev in garažne hiše trajala od tri do štiri leta, predvideva Pečečnik in dodaja, da je o ceni projekta še prezgodaj govoriti, bo pa stal več kot 200 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.