Maribor: Sestro zabodla naravnost v srce

Foto: mariborinfo.com
Foto: Jure Banfi, mariborinfo.com
Sodni izvedenec psihiater je podal mnenje, da je 38-letnica, osumljena umora sestre in poskusa umora mame, sposobna sodelovati v postopku.
Oglej si celoten članek

Na dan žena se je v Mariboru odvila družinska tragedija. 38-letna ženska je napadla svojo sestro dvojčico in mamo. Sestri je zadala tako hude poškodbe, da je ta za posledicami ran umrla, mamo pa so odpeljali na zdravljenje v bolnišnico. 

Osumljenko je pregledal psihiater, ki je v mnenju zapisal, da je osumljenka duševno dovolj stabilna za sodelovanje v postopku, piše Večer. Preiskovanka se je pred preiskovalnim sodnikom branila z molkom, okrožno sodišče pa je zanjo odredilo pripor. 

Za poskus umora in umor ji grozi do trideset let zapora. Če je bila v času dejanja neprištevna ali ni bila zmožna obvladati svojega ravnanja, ne bo kazensko odgovarjala, ampak bo sledil ukrep obveznega zdravljenja in varstva v zavodu, ki ne sme trajati dlje od petih let. 

Do umora in poskusa umora je prišlo 8. marca na Pobrežju v Mariboru. Eden od prebivalcev bloka je na hodniku našel okrvavljeno žensko, v stanovanju ranjene ženske pa sta bili še osumljenka in njena mati. Moškemu je uspelo mamo spraviti iz stanovanja in jo skupaj z ranjeno hčerko odpeljati proti pritličju. Tam se je mlajša od žensk zgrudila in podlegla poškodbam. Zanjo je bila usodna vbodna rana v srce. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • mph
    11:26 19. Marec 2018.

    "ki ne sme trajati dlje od petih let." Kaj to pomeni, da so v Sloveniji psihiatri sposobno ozdraviti vsako psihično …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.