Slovenija > Črna kronika
7524 ogledov

Maribor: Sestro zabodla naravnost v srce

umor Maribor Jure Banfi, mariborinfo.com
Sodni izvedenec psihiater je podal mnenje, da je 38-letnica, osumljena umora sestre in poskusa umora mame, sposobna sodelovati v postopku.

Na dan žena se je v Mariboru odvila družinska tragedija. 38-letna ženska je napadla svojo sestro dvojčico in mamo. Sestri je zadala tako hude poškodbe, da je ta za posledicami ran umrla, mamo pa so odpeljali na zdravljenje v bolnišnico. 

Osumljenko je pregledal psihiater, ki je v mnenju zapisal, da je osumljenka duševno dovolj stabilna za sodelovanje v postopku, piše Večer. Preiskovanka se je pred preiskovalnim sodnikom branila z molkom, okrožno sodišče pa je zanjo odredilo pripor. 

Za poskus umora in umor ji grozi do trideset let zapora. Če je bila v času dejanja neprištevna ali ni bila zmožna obvladati svojega ravnanja, ne bo kazensko odgovarjala, ampak bo sledil ukrep obveznega zdravljenja in varstva v zavodu, ki ne sme trajati dlje od petih let. 

Do umora in poskusa umora je prišlo 8. marca na Pobrežju v Mariboru. Eden od prebivalcev bloka je na hodniku našel okrvavljeno žensko, v stanovanju ranjene ženske pa sta bili še osumljenka in njena mati. Moškemu je uspelo mamo spraviti iz stanovanja in jo skupaj z ranjeno hčerko odpeljati proti pritličju. Tam se je mlajša od žensk zgrudila in podlegla poškodbam. Zanjo je bila usodna vbodna rana v srce. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • mph 11:26 19.marec 2018.

    "ki ne sme trajati dlje od petih let." Kaj to pomeni, da so v Sloveniji psihiatri sposobno ozdraviti vsako psihično bolezen v 5 letih? Ali pa spada morda na psihiatrijo tisti, ki je spesnil tak zakon.